Noutăți

Chirurgia sanilor- implanturile mamare

13/07/2017

Primul implant siliconic a aparut in urma cu 55 ani, iar ideea apartine medicilor chirurgi plasticieni Thomas Cronin si Frank Gerow. Cei doi se jucau cu o punga de sange si au constatat ca aceasta are o consistenta similara cu cea a unui san. Astfel le-a venit ideea de a realiza implanturi cu continut lichid ce pot fi introduse cu usurinta in organism. Astazi, statisticile arata ca anual, aproximativ 750.000 de femei apeleaza la o marire de sani cu implant mamar de silicon.

Sanii, component definitoriu al unei femei, au avut parte de-a lungul timpului de o vasta infatisare artistica, ideile privind forma sanilor fiind corelate in functie de inaltimea, dimensiunea si greutatea corpului.

Marimea sanilor prin interventia de implanturi mamare, este la ora actuala cea mai buna procedura chirurgicala pentru femeile care doresc o proiectie mai ferma a sanilor, o imbunatatire a simetriei acestora, remodelarea lor producand efectul imediat a increderii in sine, linia bustului bine proportionat simbolizand frumusetea tinereasca a femeii care confera un plus de atractivitate.

Cui se recomanda marirea sanilor cu implanturi de silicon?

 Sigur ca timpul, sarcina, variatiile de greutate, tratamentele hormonale, modifica forma sanilor, iar acest lucru determina o femeie sa caute solutii pentru imbunatatirea aspectului fizic.

O buna candidata pentru aceasta interventie cu implanturi mamare (silicoane), poate fi orice femeie cu varsta de peste 18 ani, care considera ca are sanii mici, asimetrici, carora li s-a produs o schimbare a formei lor in urma unei sarcini, a unei cure de slabire sau pur si simplu care doreste sa aiba sani voluminosi si mai bine conturati.

De asemenea, poate fi folosita cu succes si in reconstructia mamara, inlocuind astfel tesutul mamar care a fost eliminat din cauza cancerului sau din cauza traumelor si anomaliilor severe.

Interventia chirurgicala

Se efectueaza sub anestezie generala si dureaza intre 1 ora si jumatate si 2 ore. Postoperator se recomanda aplicatii locale reci si evitarea miscarilor ample ale bratelor, in prima saptamana. Daca este necesar, pentru atenuarea durerilor se asociaza medicatie indicata de medicul specialist. Aspectul final al cicatricii poate fi estimat la aproximativ 6-12 luni,de la caz la caz.

Despre implanturile mamare

In functie de forma avuta, implanturile mamare (silicoanele) pot fi impartite in doua categorii: rotunde si anatomice.

Acestea contin la exterior un invelis elastic, iar la interior un gel siliconic coeziv care are rolul de a impiedica curgerea si deformarea lor. Pe langa acest avantaj, implanturile siliconice imita foarte bine la atingere si palpare senzatia unei glande mamare naturale.

Despre recuperare si efortul fizic in urma interventiei chirurgicale

Puteti relua activitatea sportiva, progresiv, in aproximativ doua saptamani de la interventie prin alergari si exercitii usoare de intretinere.

Atentie mare insa, 2-3 luni dupa interventie este interzisa ridicarea greutatilor mai mari de 3 kg sau orice activitate care implica muschiul pectoral si extensia maxima a bratelor. Dupa aceasta perioada va puteti relua obiceiurile sportive fara probleme.

Daca si tu intampini nemultumiri la nivelul bustului, impreuna cu medici de elita te vom ajuta sa alegi cele mai bune silicoane in functie de fizionomia ta pentru a ajunge la rezultatul dorit.

Programeaza-te la o sedinta de consiliere gratuita la Spitalul Esteworld , la numarul de contact  0725.252.525.

V-ar putea plăcea și