Chirurgie metabolica – operatie de Diabet tip II

Operația de Diabet Zaharat de TIP II, Interpoziție/ Transpoziție Ileală

Diabetul Zaharat de Tip II se poate vindeca prin operație. Denumirea medicală a procedurii este Intervenție de Interpoziție/ Transpoziție Ileală, procedură care se realizează la nivelul tractului gastrointestinal și aparține chirurgiei metabolice. După Operația de Diabet Zaharat de TIP II, pacienții au sesizat normalizarea valorilor glicemiei, au renunțat la medicație (inclusiv insulina) și la regimul alimentar strict.

Cum a ajuns chirurgia metabolică să devină soluția în tratarea Diabetului de Tip II

Primele recomandări ale acestei proceduri au fost făcute în 2007, la o conferință medicală care a avut loc la Roma. Atunci, chirurgia metabolică a fost propusă și pacienților cu Diabet Zaharat de Tip II care aveau obezitate de gradul I și nu răspundeau la medicație.
Ulterior, în 2016, la o altă conferință desfășurată la Londra, ca urmare a rezultatelor excelente înregistrate în acești ani, specialiștii fac o recomandare oficială și propun chirurgia metabolică ca alternativă la tratamentul clasic al pacienților diagnosticați cu Diabet de Tip II.
Are loc o schimbare majoră, iar noile recomandări sunt acceptate de un număr impresionant de medici și organizații medicale – Federația Internațională de Diabet, Asociația Americană a Diabetului, Diabetes UK, Colegiul American al Chirurgilor, Asociatia Americana a Endocrinologilor Clinicieni, Asociația Europeană de Studiu al Obezității, Societatea Americana de Endocrinologie, Asociația Europeană de Studiu al Diabetului și alte societăți naționale. Rezultatele excelente, înregistrate la nivelul întregii lumi, au făcut ca vindecarea Diabetului Zaharat de Tip II prin metoda chirurgicală să câștige teren.

Cum funcționează intervenția de Interpoziție/ Transpoziție Ileală

Chirurgia metabolică, prin operația sa de Interpoziție/ Transpoziție Ileală, a înregistrat rezultate excelente la 90% dintre pacienții care au apelat la ea. Datorită operației, nivelul glicemiei se reduce până ajunge să se normalizeze. Acest lucru va duce la reducerea tratamentului cu antidiabetice și eliminarea ulterioară a medicației, în decurs de una până la șase luni de la realizarea intervenției. Totodată, alimentația pacientului va reveni la normal, iar complicațiile asociate diabetului vor fi înlăturate.

Cui se adresează intervenția de Interpoziție/ Transpoziție Ileală

Operația se adreseză tuturor pacienților diagnosticați cu Diabet Zaharat de Tip II care nu răspund bine la tratamentul medicamentos și care au deja asociate alte complicații ale Diabetului Zaharat de Tip II, cum ar fi hipertensiunea arterială, neuropatie diabetică, retinopatie diabetică, probleme renale, etc.

Heart Surgery Aortic Valve Replacement with Xenograft
Cum se realizează operația de Interpoziție/ Transpoziție Ileală – Diabet de Tip II

Tratamentul Diabetului de Tip II este unul chirurgical. Operația se realizează laparoscopic – se intervine pe intestinul subțire, mai exact pe segmentul ileon, cu implicarea unei mici porțiuni a stomacului – atunci când există indicații medicale.

Etapele intervenției de Diabet de Tip II

Pacientul va purta discuții preliminare și va primi consiliere medicală la Clinica Ensar Duman. Ulterior, el se va deplasa la clinica din Turcia, unde va realiza un set de analize. În urma rezultatelor, dacă specialiștii vor decide că operația de Interpoziție/ Transpoziție Ileală este potrivită în cazul respectiv, iar pacientul va fi pregătit și decis, a treia zi acesta poate fi supus intervenției. Se va interveni laparoscopic, pe interstinul subțire, iar procesul este ireversibil și boala nu va reveni! Pacientul va sta internat în spital patru zile, perioadă în care se vor realiza analize pre și post operatorii și intervenția propriu zisă. Valorile glicemiei pacientului vor continua să fie monitorizate timp de o lună și jumătate.

Cum apar primele rezultate după intervenția de Diabet de Tip II

La 1-3 luni de la operație, glicemia se reglează și revine la valori normale. Acest lucru va face ca medicația să fie întreruptă, la recomandarea medicului, iar regimul alimentar să nu mai fie unul drastic.
În urma tratamentului chirurgical se va obține o remisie a bolii până la vindecare. După intervenție, rezultatele analizelor nu vor mai aminti de diabet! Astfel, vor fi eliminate definitiv mecanismele care blochează secreția și funcția normală a insulinei.

În spitalele din Turcia, chirurgia bariatrică și metabolică este într-o continuă dezvoltare, iar interesul pentru tratarea chirurgicală a diabetului de tip 2 este în creștere. Până în prezent, 6.000 de pacienți diagnosticați cu Diabet de Tip II au fost operați în Turcia, iar 30 dintre aceștia provin din România. Recuperarea după această operație este destul de rapidă. Comportamentul alimentar se va modifica semnificativ, respectiv pacientul va consuma porții de hrană mai mici și mâncare sănătoase, fiind vizibilă și o scădere în greutate care va ajuta pacientul să-și recapete tonusul și energia.

Pentru programări și alte informații despre operația de Diabet Zaharat de TIP II, Interpoziție/ Transpoziție Ileală, realizată în spitalele din Turcia prin intermediul Clinicii Ensar Duman, vă rugăm să ne contactați la 0722 35 88 55 și 0740 15 15 15.

PENTRU PROGRAMĂRI ȘI ALTE INFORMAȚII
despre procedura de Chirurgie metabolica – operatie de Diabet tip II, vă rugăm să ne contactați la
Ensar Duman 2019 © Toate drepturile rezervate
Website powered by Lucian & Partners
Clinica Ensar Duman
Ai nevoie de sfaturi de la un specialist?
Sună acum GRATUIT
0740 15 15 15