Chistul ovarian- simptome și tratament

Chistul ovarian – simptome și tratament realizat cu succes în spitalele din Turcia.

Chistul ovarian este o afecțiune care se regăsește la fiecare a doua femeie de vârsta reproductivă.

Acesta reprezintă orice tip de colecție lichidiană delimitată de o membrană, la nivelul ovarului. Aceste formațiuni pot varia foarte mult în dimensiune, dar de cele mai multe ori sunt de natura benignă.

Semnele care pot indica apariția chistului ovarian

– urinări frecvente – fiind o formațiune de volum, chistul poate comprima mecanic peretele vezicii urinare sau apăsa pe o structura nervoasă a acesteia, determinând necesitatea frecventă de a urina.

– dureri abdominale – chistul ovarian poate irita peritoneul, iar acesta este foarte sensibil la orice modificare mecanică sau chimică la nivelul lui;

– modificări ale ciclului menstrual – începand cu modificarea duratei perioadei între menstruații, micșorarea numărului de zile ale menstruației, dar și eliminări sangvine reduse cantitativ cu colorit schimbat față de cel obișnuit;

– greață și vărsături – acestea sunt reacții cauzate de excitările peritoneale, dar și ca rezultat al disfuncției hormonale care stă la baza apariției chistului;

– o lipotimie (leșin), amețeala și stări de slăbiciune apărute brusc- de obicei, acestea sunt asociate cu o durere puternică resimțită la nivelul abdomenului inferior sau în regiunea pelviană;

– sângerări vaginale în afara menstruației – de regulă acestea nu sunt abundente și sunt însoțite de durere sau disconfort în regiunea pelviană.

Atenție, dacă prezentați două dintre semnele de mai sus trebuie să vă adresați medicului ginecolog! Prima și cea mai simplă investigație care trebuie efectuată este ecografia.

Orice chist ovarian cu conținut neomogen, care sugerează alternanța solid-lichid, cu septuri groase vascularizate, cu vegetații intra sau perichistice, trebuie investigat amanunțit pentru ca poate sugera un neoplasm ovarian.

Chisturile care cresc rapid în dimensiuni de la o examinare la alta trebuie investigate obligatoriu.

Markerul tumoral specific ovarului, CA125, poate ajuta la stabilirea diagnosticului.

Orice chist de ovar apărut în menopauză, care depașește 3 cm, trebuie investigat.

Tratamentul chistului ovarian are 3 etape:

– reglarea disfuncției hormonale care a adus la formarea lui;

– eliminarea chistului, fie chirurgical fie prin stimularea eruperii acestuia cu tratament hormonal, independent de tipul chistului;

– tratamentul hormonal sau citostatic, care va preveni reapariția chistului/chisturilor.

Spitalele din Turcia au cele mai bune standarde de tratament al chisturilor ovariene și prevenire a cancerului ovarian și evoluția chisturilor depistate târziu.

Numeroase paciente sosite din România, care prezentau chisturi și au primit recomandări, în țară, din partea medicilor, de extirparea ovariană, au fost tratate cu succes de specialiștii noștri, cu păstrarea ovarelor și a funcției ovulatorii.

Dacă întâmpinați probleme de acest fel și prezentați simptomele enunțate mai sus, contactați-ne de urgență la 0722358855 sau 0740151515! Vă vom ajuta să găsiți cel mai bun medic și metoda de tratament cea mai prietenoasă organismului dumneavoastră. Fie că este vorba despre un tratament chirurgical sau altul medicamentos, medicii noștri vor alege întotdeauna strategia cea mai potrivită pentru dumneavoastră.

Sănatate și atenție mărită la chistul ovarian, simptome și tratament.

x
Buna ziua
Pentru chirurgie plastica si implant de par, contactati-ne la numarul de telefon 0725 25 25 25
Pentru medicina generalista, oftalmologie si chirurgie metabolica, contactati-ne la numarul de telefon 0722 35 88 55

Vă mulțumim!