Noutăți

Chistul ovarian- simptome si tratament

23/06/2017

Chistul ovarian este tratat cu succes in spitalele din Turcia.

Chistul ovarian este o afectiune care se regaseste la fiecare a doua femeie de varsta reproductiva.

Acesta reprezina orice tip de colectie lichidiana delimitata de o membrana, la nivelul ovarului. Aceste formatiuni pot varia foarte mult in dimensiune, dar de cele mai multe ori sunt de natura benigna.

Sa vedem insa care sunt simptomele care pot indica aparitia chistului ovarian.

– urinari frecvente – fiind o formatiune de volum, chistul poate comprima mecanic peretele vezicii urinare sau apasa pe o structura nervoasa a acesteia, determinand necesitatea frecventa de a urina.

– dureri abdominale – chistul ovarian poate irita peritoneul, iar acesta este foarte sensibil la orice modificare mecanica sau chimica la nivelul lui;

– modificari ale ciclului menstrual – incepand cu modificarea duratei perioadei intre menstruatii, micsorarea numarului de zile ale menstruatiei, dar si eliminari sangvine reduse cantitativ cu colorit schimbat fata de cel obisnuit;

– greata si varsaturi – acestea sunt reactii cauzate de excitarile peritoneale, dar si ca rezultat al disfunctiei hormonale care sta la baza aparitiei chistului;

– o lipotimie (lesin), ameteala si stari de slabiciune aparute brusc- de obicei, acestea sunt asociate cu o durere puternica resimtita la nivelul abdomenului inferior sau in regiunea pelviana;

– sangerari vaginale in afara menstruatiei – de regula acestea nu sunt abundente si sunt insotite de durere sau discomfort in regiunea pelviana.

Atentie, daca prezentati doua dintre semnele de mai sus trebuie sa va adresati medicului ginecolog! Prima si cea mai simpla investigatie care trebuie efectuata este ecografia.

Orice chist ovarian cu continut neomogen, care sugereaza alternanta solid-lichid, cu septuri groase vascularizate, cu vegetatii intra sau perichistice, trebuie investigat amanuntit pentru ca poate sugera un neoplasm ovarian.

Chisturile care cresc rapid in dimensiuni de la o examinare la alta trebuie investigate obligatoriu.

Markerul tumoral specific ovarului, CA125, poate ajuta la stabilirea diagnosticului.

Orice chist de ovar aparut in menopauza, care depaseste 3 cm, trebuie investigat.

Tratamentul chistului ovarian are 3 etape:

– reglarea disfunctiei hormonale care a adus la formarea lui;

– eliminarea chistului, fie chirurgical fie prin stimularea eruperii acestuia cu tratament hormonal, independent de tipul chistului;

– tratamentul hormonal sau citostatic, care va preveni reaparitia chistului/chisturilor.

Spitalele din Turcia au cele mai bune standarte de tratament al chisturilor ovariene si prevenire a cancerului ovarian, evolutia nefavorabila frecventa a chisturilor depistate tarziu.

Numeroase paciente sosite din Romania, care prezentau chisturi si au primit recomandari, in tara, din partea medicilor, de extirparea ovariana, au fost tratate cu succes de specialistii nostri, cu pastrarea ovarelor si a functiei ovulatorii.

Daca intampinati probleme de acest fel si prezentati simptomele enuntate mai sus, contactati-ne de urgenta la 0722358855 sau 0740151515! Va vom ajuta sa gasiti cel mai bun medic si metoda de tratament cea mai prietenoasa organismului dumneavostra. Fie ca este vorba de un tratament chirurgical sau altul medicamentos, medicii nostri vor alege intotdeauna strategia cea mai potrivita pentru dumneavostra.

Sanatate!

V-ar putea plăcea și