Cancerul de laringe și cancerul de glotă. Cum recunoști semnele care anunță apariția bolii

Jumătate dintre bolile canceroase ale capului și gâtului sunt reprezentate de cancerul laringelui și jumătate, de cancerul de glotă. Îți vom spune astăzi cum să recunoști cancerul de laringe și cancerul de glotă. Începutul cel mai caracteristic la cancerul de glotă este vocea răgușită. În cazul în care vocea dumneavoastră este ragusită mai mult de două săptămâni, iar tratamentul nu ajută, vă recomandăm să efectuați un examen endoscopic. În multe cazuri, răgușeala este rezultatul unor tumori benigne.

Nodulii la nivelul gâtului sunt manifestări frecvente de cancer. În cele mai multe cazuri este o masă nedureroasă în creștere lentă, cu o consistență mai solidă în comparație cu țesuturile înconjurătoare. Înainte de a se răspandi într-o altă zona a corpului, cancerul în zona capului și a gâtului se extinde la ganglionii limfatici. La nivelul gâtului apar noduli. Poziționați în fața și în spatele urechii, sub mandibulă sau sub limbă, aceștia pot fi un semn de tumoare a glandelor salivare sau un semn de leucemie.

În cazul cancerului avansat al faringelui și laringelui se pot simți dificultăți la înghițire. În cazul cancerului esofagian, senzația de dificultate la înghițire are loc în timpul consumului de alimente solide.

În prezența cancerului nazofaringian, pacientul își poate pierde auzul unilateral sau poate simți greutate în ureche.

În zona capului și a gâtului poate apărea și cancerul de piele. În cazul rănilor nevindecabile pe piele este necesar să cercetăm prezența cancerului de piele.

Cancerul de laringe și cancerul de glotă. Cine este în pericol?

Este constatat că 85-95% dintre cazurile de carcinom cu celule scuamoase ale capului și gâtului se înregistrează la persoanele care fumează și/sau consumă alcool. Consumul excesiv de alcool crește de 2,5 ori riscul de dezvoltare a cancerului de laringe. Riscul de a dezvolta cancer la persoanele care fumeazaâ, dar nu consumă alcool este de 9,4 ori mai mare. La ambele tipuri, riscul bolii crește odată cu creșterea dozelor.

Cancerul de laringe și cancerul de glotă. Diagnosticarea precoce

După depistarea precoce a cancerului la cap-gât, efectele secundare sunt mai mici, dar controlul tumorii și rata de supraviețuire sunt ridicate. Cu toate acestea, până în prezent, nu există metode eficiente elaborate pentru screening-ul acestui tip de cancer. Acuzele pacientului pot da un indiciu important pentru diagnosticarea precoce a bolii. Este esențial să informați și să consultați un medic în cazul în care aveți unele dintre aceste simptome:

  • dacă prezentați răgușeală pentru mai mult de 2-3 săptămâni,
  • aveți o masă nedureroasă în creștere în cap sau la gât,
  • aveți răni nevindecabile, mai ales în locuri care sunt expuse la lumina soarelui,
  • atunci cand mâncați alimente solide și simtiți dificultate la înghitire sau sufocare,
  • în cazul în care într-o perioadă de trei săptămâni aveți dureri în gât sau urechi.

Cancerul de laringe și cancerul de glotă. Tratament

Ca și în cazul multor tipuri de cancer și în cazurile de cancer la gât și cap se aplică un tratament cu chirurgie, radioterapie și chimioterapie. Deoarece în zona capului și cea a gâtului sunt multe țesuturi, crește și predispoziția pentru producerea diverselor tipuri de cancer. Prin urmare, nu există niciun tratament unic. În funcție de tipul de cancer și zona de distribuire, din cele trei metode se aplică una sau mai multe metode de tratament.

Metodele de tratament combinat cresc șansele de ameliorare. Prin urmare, pacienții trebuie să fie tratați de către o echipă multidisciplinară care lucrează cu o abordare unică. Este necesar ca această echipă să fie formată dintr-un specialist O.R.L (urechi-nas-gat), un medic radio-oncolog (specialist în tratamentul oncologic cu radiații), un oncolog medical, un radiolog, un patolog, un psiholog, un expert în reabilitare vocala și un asistent social. Alegerea tratamentului este coordonată cu pacientul căruia îi sunt oferite posibilele terapii care ar putea conduce la rezultate funcționale de succes. În plus, în timpul tratamentului sau după aceea, pacientului i se asigură un suport psihologic de către un psiholog.

Cancerul de laringe și cancerul de glotă. Măsuri preventive:

  • renuntați la fumat! Riscul de a dezvolta cancer la persoanele care fumează, dar nu consumă alcool este de 9,4 ori mai mare.
  • renuntați la alcool. Consumul de alcool este o condiție esențiala pentru dezvoltarea cancerului, în special cancerul de gât. În neutilizarea alcoolului și tutunului, potențialul de apariție a bolii scade cu mai mult de 90%.
  • dieta are un rol important în dezvoltarea cancerului la nivelul capului și gâtului. Un factor de risc este carnea. Este necesar consumul de fructe, cereale și produse lactate, ulei de măsline. Consumul de micronutrienți din alimente are un efect preventiv âmpotriva apariției cancerului de cap și gât.
  • În cazul în care capul și zonele gâtului dumneavoastră au fost expuse la radiații ionizante trebuie să contactați specialiștii care să vă prescrie examinări periodice.

Cancerul de laringe și cancerul de glotă. Diagnosticare rapidă

Dacă te confrunți cu această problemă sau prezinți anumite simptome care te duc cu gândul la cancerului de gât, contactează-ne de urgență la 0740151515 sau 0722358855 – E.D. Wellness & Health.

Cu un set de analize de specialitate îți vom spulbera temerile. Dacă rezultatul acestora îți va confirma bănuielile, vom fi alături de tine în această bătalie. Îți vom oferi tot suportul nostru și vom contacta specialiști renumiți, din Turcia, care vor găsi cele mai bune scheme de tratament pentru cazul tau. Azi ai aflat cum să recunoști semnele cancerului de laringe și al celui de glotă.