Noutăți Slider

Lora și-a internat și operat mama la Spitalul Universitar din Turcia: „Mamei mele i-a fost tăiat sânul! A suferit o mastectomie totală la sânul stâng, după ce a fost diagnosticată cu cancer!”

28/04/2016

La începutul anului 2014, Lora a întâmpinat o problemă de viață și de moarte. Puțini sunt cei care știu că, atunci, mama sa a fost diagnosticată cu cancer de sân și operată de urgență. Ședințele de chimioterapie și radioterapie au fost începute imediat însă, în ciuda strădaniilor medicilor români, semnele bune întârziau să apară. Disperată și presată de timp, Lora a început să caute alți medici, dar și servicii medicale de calitate superioară pentru cea care îi dăduse viață. În februarie 2014, Lora i-a cerut lui Ensar Duman să o îndrume către un medic bun și să o ajute să își ducă mama în Turcia, la control și operație, dacă aceasta se dovedea necesară.

Fără să știe, prin decizia luată atunci, Lora avea să salveze viața mamei sale. A doua zi, aceasta a fost internată la Spitalul Universitar din Turcia, locul recomandat de Ensar Duman, în timpul intervenției complexe chirurgii oncologi luând decizia să extirpe tot sânul stâng, afecțiunea dovedindu-se mult mai severă decât se credea.

decupat_n„Mamei mele i-a fost tăiat sânul! I s-a făcut o operație de mastectomie totală la sânul stâng. Exista posibilitatea aceasta și era oarecum pregătită pentru ea. Mama este de profesie farmacist, cunoaște termenii medicali și riscurile la care s-ar fi supus dacă nu se intervenea rapid. Pentru mine a fost cumplit, dar trebuia să mă țin tare în fața mamei. Am fost ajutată de un psiholog ca să depășesc momentul și am primit suport moral pe parcursul celor trei ore în care mama s-a aflat în sala de operații. Cei din spital m-au văzut plângând și au trimis un medic psiholog care să stea de vorba cu mine. Am simțit un val de afecțiune din partea tuturor, a medicilor, a personalului, dar și a oamenilor din țară, care îmi trimiteau mesaje de încurajare și se rugau pentru noi”, a declarat Lora la vremea respectivă în presa scrisă.

Serviciile Spitalului Universitar Fatih, unde Lora a fost îndrumată de Ensar Duman să își interneze mama, au depășit cu mult așteptările.
„Când am intrat în spital, mama m-a întrebat dacă nu cumva am greșit și am adus-o la hotel. Totul este impecabil. De la servicii și priveliște, spitalul are ieșire la mare, până la personalul spitalicesc și felul cum se poartă aceștia cu pacienții. Atâta grijă și înțelegere pentru cel suferind nu am văzut niciodată. Am tot respectul pentru sistemul turcesc de sănătate”, spunea Lora.

Nici Ensar Duman nu poate uita cazul mamei Lorei. „Sunt bucuros că Lora a avut încredere în mine și mi-a permis să o ghidez în alegerea celui mai potrivit spital pentru mama ei. Când am aflat de problema Lorei, am sfătuit-o să mă lase să aleg spitalul potrivit, spunându-i că faima unor clinici costă mult și serviciile pot fi aceleași. Cel mai important este medicul specialist, motiv pentru care doamna a fost operată de profesorul doctor chirurg: Omer Faruk Akinci la Spitalul Universitar Fatih. I-am spus Lorei: „Mama ta e mama mea!”, iar din acel moment ea a avut încredere deplină în mine și pentru asta îi multumesc!”, spune Ensar Duman.

V-ar putea plăcea și