Noutăți

Primele simptome ale cancerului de colon

27/06/2017

Alerta! Acestea sunt primele simptome ale cancerului de colon!

Cancerul de colon (intestinului gros) debuteaza deseori sub forma unor aglomerari de celule precanceroase, numite polipi. In timp, unii dintre acestia se pot transforma si declansa cancerul de colon. Din acest motiv, medicii recomanda sa fim atenti la simptome si sa efectuam teste, care pot depista existenta acestor polipi, inainte ca acestia sa devina maligni.

Iata ce schimbari au loc in corpul uman, cand exista probleme de colon care ar putea sa duca la aparitia cancerului:

  1. Constipatia. Aparitia constipatiei, fara ca in trecut sa fi avut astfel de probleme, ar trebuie sa te determine sa mergi de urgenta la medic.
  2. Diareea persistenta mai mult de o saptamana, poate fi un alt semn precoce al cancerului de colon. Atunci cand o tumora obtureaza partial canalul intestinal, aceasta poate genera in mod alternativ episoade diareice si de constipatie.
  3. Scaune cu sange – acestea pot aparea din cauza hemoroizilor, dar poate semnaliza si un cancer de rect sau sigmoid. Diferentierea este obligatorie pentru a exclude procesul neoplazic si a se face o diagnosticare corecta.
  4. Nevoia permanenta de a merge la toaleta, fara a reusi sa elimini scaunele, este un alt simptom alarmant. Daca ai mereu senzatia de golire incompleta dupa un scaun, discuta problema cu un medic specialist.
  5. Durere si sensibilitate in abdomen, de obicei in zona inferioara a abdomenului, care nu are legatura cu menstruatia, poate indica inceputul dezvoltarii unei tumori care restrictioneaza circulatia sangvina.
  6. Anemie – chiar daca ai o alimentatie bogata in produse cu continut crescut de fier, analizele de sange indica o anemie. Cel mai adesea este vorba despre o tumoare de dimensiuni mici, care sangereaza putin, astfel incat nu se depisteaza in masele fecale, cauzand o carenta de fier.
  7. Slabire pronuntata. Pierderile in greutate nejustificate, fara sa depui efort si intr-un timp foarte scurt, ar trebui sa te puna pe ganduri si sa te determine sa efectuezi un set de analize medicale amanuntite.
  8. Slabiciune si oboseala pronuntate. In cazul aparitiei unei tumori, se utilizeaza foarte multi nutrienti, iar acestia devin insuficienti pentru a sustine activitatea normala a pacientului. Din acest motiv, pacientii diagnosticati cu cancer sunt foarte slabiti fizic si lipsiti de puteri.

Din fericire, cancerul de colon poate fi vindecat! Ca dovada stau numeroasele cazuri ale pacientilor nostri, care au avut alaturi cele mai bune echipe medicale si au fost tratati cu cea mai noua tehnica medicala din acest domeniu.

Daca te confrunti cu aceasta problema sau cunosti pe cineva care lupta cu cancerul de colon, contacteaza-ne de urgenta la 0740151515, 0722358855 sau scrie-ne la office@ensarduman.ro.

Vom fi alaturi de tine in aceasta batalie, iti vom oferi tot suportul nostru si vom contacta specialisti renumiti, care iti vor gasi cele mai bune scheme de tratament pentru cazul tau.

V-ar putea plăcea și