Noutăți

Programele de screening care se desfasoara in Centrul Medical Anadolu. Screening-ul salveaza vieti!

04/08/2017

In ultimul timp, auzim din ce in ce mai des vorbindu-se despre screening! Dar ce reprezinta screeningul de fapt si de drept si de ce acesta castiga teren de la o zi la alta? Ei bine, screeningul consta in totalitatea investigatiilor efectuate pentru a afirma sau infirma prezenta cancerului in corp inainte de aparitia simptomelor. Cu alte cuvinte, screeningul inseamna cautarea cancerului inainte de debutul sau si depistarea primelor sale semne.

In toate spitalalele si centrele medicale, metodele de screening sunt considerata esentiale in lupta impotriva cancerului. In multe tipuri de cancer, diagnosticarea precoce este vitala si extrem de importanta in procesul vindecarii.

Diagnosticul precoce al cancerului de san, de col uterin, de colon si piele, joaca un rol important in salvarea vietii pacientilor!

Screening-ul pentru cancerul de colon:

S-a dovedit ca, daca se face un test o data pe an, mortalitatea de cancer se reduce cu 30%. Diagnosticarea cancerului prin hemoragii oculte (sange detectabil microscopic in scaun) se realizeaza doar la 2-10 la suta din cazuri. In 20-30 % din  cazuri sunt detectati polipii benigni. In cazul bolii descoperite la rudele de gradul intai, la pacientii cu colita ulcerativa sau la cei care au fost identificati polipi adenomatosi, se recomanda efectuarea colonoscopiei anual. Asta in timp ce, in randul persoanelor sanatoase cu varsta de peste 50 ani, se recomanda efectuarea colonoscopiei la fiecare 3-5 ani.

Screening-ul pentru cancerul de prostata:

Cele mai frecvente teste de screening pentru cancerul de prostata sunt: tuseul anal si antigenul specific prostatic (PSA). De altfel, pentru ca cel de al doilea, antigenul specific prostatic (PSA), este usor de aplicat, acest tip de cancer este depistat cu mai multa usurinta. Metoda acesta de screening face posibila detectarea bolii chiar inainte de aparitia simptomelor, motiv pentru care este utilizata frecvent in spitalele si centrele medicale din Europa si America.

Daca ai rude de gradu I care au suferit de cancer si vrei sa te asiguri ca nu ai mostenit si tu genetica acestei boli urate, daca ai anumite simptome si vrei sa te asiguri ca nu sunt inceputul unui cancer, contacteza-ne la 0740151515 sau 0722358855, iar noi te ajutam sa ajungi la consultatiile celor mai buni specialisti din cadrulCentrului Medical Anadolu!

 

V-ar putea plăcea și