Noutăți

Augmentarea mamară prin implant cu silicon. Chirurgia sânilor

13/07/2017

Augmentarea mamară prin implant cu silicon este de departe cea mai populară procedură de mărire a sânilor.
Primul implant cu silicon a apărut în urmă cu 55 ani. Ideea procedurii de augmentare mamară prin implant cu silicon aparține medicilor plasticieni Thomas Cronin și Frank Gerow. Cei doi se jucau cu o pungă de sânge și au constatat că aceasta are o consistență similara cu cea a unui sân. Pornind de la această întâmplare, ei au realizat implanturi cu conținut lichid, care să poată fi introduse cu ușurință în organism. Astăzi, statisticile arată că, anual, aproximativ 750.000 de femei apelează la o mărire de sâni, la augmentarea cu implant mamar de silicon.

Sânii au avut parte de-a lungul timpului de o vastă infățișare artistică. Ideile privind forma acestora au fost corelate în funcție de înălțimea, dimensiunea și greutatea corpului.

Mărimea sânilor prin intervenția de implanturi mamare, este la ora actuală cea mai populară procedură chirurgicală. Ea se adresează femeile care doresc să obțină o proiecție mai fermă a sânilor și o îmbunătățire a simetriei acestora. Remodelarea sânilor produce efecte imediate la nivelul încrederii în sine, linia bustului simbolizează frumusețea tinerească a femeii atrăgătoare.

Cui se recomandă augmentarea mamară cu implanturi de silicon?

 Sigur că, timpul, sarcina, variațiile de greutate și tratamentele hormonale, modifică forma sânilor, iar acest lucru determină o femeie să caute soluții pentru îmbunătățirea aspectului său fizic.

Candidată pentru această intervenție cu implanturi mamare (implanturi cu silicoan) poate fi:
– orice femeie cu vârsta de peste 18 ani,
– femei cu sânii mici,
– femei cu sâni asimetrici,
– femei care și-au pierdut forma frumoasă a sânilor în urma unei sarcini,
– femei care au slăbit masiv și și-au pierdut fermitatea sânilor,
– femei care doresc sâni voluminoși, bine conturați.

De asemenea, implantul mamar cu proteze de silicon poate fi folosit cu succes și în reconstrucția mamară, prin înlocuirea țesutul mamar care a fost eliminat din cauze oncologice sau ca urmare a unei traume și/ sau a unor anomalii severe.

Ce se întâmplă în timpul intervenției de augmentare mamară cu implanturi de silicon

Intervenția se efectuează sub anestezie generală și durează între o oră și jumătate și două ore. Postoperator, se recomandă aplicații locale reci și evitarea mișcarilor ample ale brațelor, în prima săptămână.
Dacă este necesar, pentru atenuarea durerilor se asociază medicația indicată de medicul specialist. Aspectul final va fi atins după 6-12 luni de la realizarea operației de chirurgie a sânilor- augmentarea mamară cu implanturi de silicon.

Despre implanturile cu silicon și augmentarea mamară

În funcție de forma avută, implanturile mamare (silicoanele) pot fi împărțite în două categorii: rotunde și anatomice.

Acestea conțin la exterior un înveliș elastic, iar la interior un gel siliconic coeziv care are rolul de a impiedica curgerea și deformarea lor. Pe lângă acest avantaj, implanturile siliconice imită foarte bine la atingere și palpare senzația unei glande mamare naturale.

Despre recuperare și reluarea efortului fizic, după augmentarea mamară prin implant cu silicon

Puteți relua activitatea sportivă, progresiv, în aproximativ două săptămâni de la intervenție prin alergări și exerciții ușoare de întreținere.

Atenție! 2-3 luni după intervenție este interzisă ridicarea greutaților mai mari de 3 kg sau practicarea oricărei activități care forțează muschiul pectoral și extensia maximă a brațelor. După această perioadă vă puteți relua obiceiurile sportive fără probleme.

Pentru programări și alte informații despre augmentarea mamară prin implanturi cu silicon – procedură de chirurgie a sânilor realizată în spitalele din Turcia prin intermediul Clinicii E. D Wellness & Health, vă rugăm să ne contactați la 0725252525 și 0740151515.

V-ar putea plăcea și

 

Buna ziua
Pentru chirurgie plastica si implant de par, contactati-ne la numarul de telefon 0725 25 25 25
Pentru medicina generalista, oftalmologie si chirurgie metabolica, contactati-ne la numarul de telefon 0722 35 88 55

Vă mulțumim!