Tratament de păr cu laser

CUM FUNCȚIONEAZĂ TERAPIA LASER PENTRU PĂR

Tratamentul cu Laser pentru Păr (Low Level Laser Therapy LLLT) este o procedură modernă realizată cu ajutorul laserului, lipsită de efecte adverse. Structura firului de păr va fi reparată fără a se apela la medicamente sau intervenții chirurgicale.

Laserul va stimula țesuturile și va crește activitatea celulară în zona scalpului. El va acționa și va grăbi eliminarea metaboliților toxici pentru păr și va reduce inflamația din jurul foliculilor. Acest lucru le va permite foliculilor să asimileze substanțe nutritive importante pentru regenerarea, sănătatea și creșterea normală a firului de păr.

PAȘII ȘI ETAPELE ÎN TRATAMENTUL CU LASER PENTRU PĂR

Primul pas constă în analizarea scalpului și rădăcinilor de păr, printr-o metodă realizată pe calculator și stabilirea diagnosticului și numărul sedințelor de tratament. Tot atunci, veți fi programat și veți primi un Derma Roller și o soluție, substanță pentru scalp. Din acest moment, trebui să aveți la dvs Derma Roller-ul ori de câte ori veniți la ședințele de Tratament cu Laser pentru Păr.

Există trei etape ale sedinței de tratament:

  • Tehnicianul va folosi Derma Roller-ul dumneavoastră pentru a realiza o stimulare eficientă a scalpului.
  • Scalpul va fi masat cu cu soluțile și substanțele care vor fi prescrise pentru schema de tratament.
  • Ulterior, va începe ședința propriu zisă de terapie.
CÂND APAR PRIMELE SEMNE ÎN TRATAMENTUL CU LASER PENTRU PĂR

În prima etapă, (3 luni) veți sesiza o reducere a pierderii excesive a părului. Acest lucru se întâmplă în 99% dintre cazuri.

În cea de-a doua etapă, (4-5 luni) pe măsură ce foliculii încep să se vindece și să producă mai multe fire de păr. Pe de altă parte, părul existent va deveni mai gros, mai plin, mai strălucitor și sănătos, pe măsură ce foliculii începe să se vindece.

În etapa a treia, (6 luni) firele de păr mici și fragile încep să se transforme în fire rezistente și capătă o textură normală.

PROGRAMAREA ȘEDINȚELOR DE LASER PENTRU PĂR

Specialistul va stabili schema de tratament și numărul ședințelor.
Ședințele vor avea o durată de 20 de minute/ de 2 ori pe săptămână sau 1 sedință de 40 de minute/ o dată pe săptămână.
Vor fi 8 sau 4 ședințe pe lună, iar durata totală a tratamentului este de 6 luni.
În timpul tratamentului dvs nu vor fi folosite ace și nu va fi făcută nicio incizie. Nu veți avea nevoie de anestezie și nici de o perioadă de recuperare după ședințe.
În timpul ședinței puteți să citiți, să lucrați la laptop sau să ascultați muzica și relaxa. După tratament, nu veți avea interdicții și vă veți putea relua programul obișnui.
Trebuie să știți că lumina laserului este rece, iar aparatul nu are niciun element de încălzire. În aceste condiții, asistentul nu trebuie să vă supravegheze în timpul ședinței. Aparatul laser se va opri singur la finalul pragramului.

CONTINUAREA TERAPIEI LASER PENTRU PĂR, ACASĂ

În cele 6 luni de tratament, veți realiza acasă o serie de manevre ajutătoare. NU veți folosi Roller-ul Dermal acasă, ci doar la clinică, înainte de sedința de laser!
Acasă, în fiecare dimineață și seară, veți aplica pe scalp soluția prescrisă, cea pe care ați primit-o la achiziționarea pachetului laser pentru păr. Folosind o seringă de dimensiuni mici, veți aplica 1 ml de substanță pe scalp și o veți masa cu mâinile libere preț de câteva minute. Procedura va fi realizată dimineața și seara, în așa fel încât să vă asigurați că soluția intră în pentru a acționa. Seara, procedura va fi realizată după duș și cu câteva ore înainte de odihnă. Se recomandă ca duplicarea sa să nu vă spălați pe cap aproximativ 8 ore.
Totodată, în perioada tratamentului ar fi indicat să suplimentați alimentația zilnică cu vitamine și minerale și să consumați o cantitate de minim 2 litri de apă pe zi.

ȘTIINȚA DIN SPATELE TRATAMENTULUI CU LASER PENTRU PĂR

Studiile arată că terapia laser a înregistrat rezultate excelente în tratarea căderii părului și întărirea părului fragil.

Beneficii:
– Crește producția de ATP, energizează și repară foliculul slăbit,
– Crește micro-circulația sângelui în folicul și stimulează creșterea mai multor fire de păr dintr-un singur folicul.
– Crește acumularea nutrienților în foliculi prin stimularea circulației sângelui,
– Crește vitalitatea firului de păr prin absorția de oxigen și eliminarea toxinelor,
– Reduce inflamația din jurul foliculilor mici și îi ajută să se vindece și să intre într-un proces de creștere și regenerare naturală și sănătoasă.
– Lampa cu laser vindecă rănile, elimină mătreața și alte iritații prezente la nivelul scalpului și stimulează refacerea podoabei capilare.

Riscuri:
– Alergie, roșeață

Contraindicații:
– Femei însărcinate,
– Persoane cardiace,
– Diabetici,
– Persoane alergice la soluțile aplicate.

Informații importante
Este important să știți că nu se realizează 2 sedințe în două zile consecutive. Pauza între ședințe trebuie să fie de minimum o zi.
Dacă doriți să reprogramați o ședință va trebui să ne anunțați cu o zi înainte.

Ciclul de evoluție și durata de viață a părului de la apariția rădăcinii și până la cădere

Faza 1 – Părul crește într-un ciclu continuu, care are 3 subetape:
– Creșterea (Anagena)- perioadă de dezvoltare rapidă cu cele trei subfaze,
– Proanagena, cu durată de o săptămână, în care are loc formarea și migrarea spre exterior a firului de păr,
– Masanagena și metanagena, ambele cu o durată variabilă de la zonă la zonă, în care firul de păr este matur și definitiv format.

Faza 2- Tranziția (Catagena)- perioada cu activitate de formare mai puțin accelerată, cea care anunță începutul perioadei de repaus, în care firele de păr se opresc din creștere și încep să se degradeze.

Faza 3- Stagnarea (Telogena) și căderea (Exogena)- perioadele de repaus complet și de eliminare a firului de păr, în care rădăcina se regenerează și se pregătește formarea altor fire de păr.

Cum știi dacă căderea părului ar trebui să vă îngrijoreze
La un moment dat, 10-20% din păr se va afla în faza Catagena, cea a tranziției, sau Telogenă, când firele de păr se pregătesc să cadă. În tot acest timp însă, 90% din păr se află în faza normală de creștere.
Faza de creștere dureză între 3 – 6 ani pentru un păr sănătos, cu o creștere de 10 centimetri/ an. Dacă această perioadă este prea scurtă, părul va intra mai devreme în restul etapelor și va începe să se subțieze, iar viața sa se va scurta.
O persoană pierde în medie 100 de fire de păr/ zi, când se află în faza Telogenă.
Astfel, se poate spune că părul suferă o pierdere excesivă, care ar trebui să îngrijoreze, când se pierd mai mult de 100 de fire de păr/zi.
Căderea accelerată a părului la femei și bărbați este cauzată de hormonul dihidrotestosteron (DHT). Pe măsură ce nivelul DHT se crește foliculii piloși slăbesc, iar firul de păr își pierde calitatea, rezistența, grosimea și vitalitatea.
În cele din urmă, DHT întrerupe ciclul normal și etapele de viață a firului de păr (de 3-6 ani). Prin urmare, foliculii piloși încep să producă fire de păr slabe, subțiri și scurte, cu rezistență și durată de viață scăzută.
În cazurile acute, activitatea foliclilor de păr va continua să scadă până când părul nu se va mai regenera și se va instala alopecia permanentă.

PENTRU PROGRAMĂRI ȘI ALTE INFORMAȚII
despre procedura de Tratament de păr cu laser, vă rugăm să ne contactați la
Galerie pacienți
* Rezultatele pot varia de la o persoană la alta