Ghidul Pacientului „Găsește-ți sănătatea în Turcia”

Ce oferim  

Clinica Ensar Duman a creat un departament special pentru pacienții aflați în căutarea sănătății, care aleg să se trateze/ opereze (unde este cazul) în spitalele și clinicile medicale din Turcia.

Oferim servicii complete de îngrijire pentru pacienți și însoțitorii/ aparținătorii lor.

 • Găsirea specialistului din Turcia care va prelua cazul dumneavoastră,
 • Obținerea celei de-a doua opinii medicale,
 • Servicii de traducere a documentație medicale,
 • Programări medicale, analize și operații (unde este cazul),
 • Rezervarea biletului de avion (prețul biletului de avion și costul cazării la hotel va fi suportat de pacient)
 • Preluarea gratuită de la aeroport și transportul la spital, hotel
 • Internare,
 • Translator care vă va însoți în momentul în care veți discuta cu medicul dumneavoastră,
 • Informații de facturare,
 • Suport post externare,
 • Menținerea legăturii cu medicul ​dumeavoastră.

 

Pasul 1

Luați legătura telefonic cu reprezentanții clinicii Ensar Duman la numerele: 0742 26 26 26 și 0740 15 15 15 sau prin completarea solicitării pe care o găsiți pe site-ul www.ensarduman.ro ori printr-un e-mail trimis la adresele office@ensarduman.ro sau ensarduman@yahoo.com.

Pentru a putea obține o nouă opinie medicală, clinica și medicul specializat în tratarea afecțiunii dumneavoastră aveam nevoie de următoarele documente:

 

 • Documente medicale anterioare, scanate (analize, interpretări, diagnostice, internări) trimise prin e-mail,
 • La cerere vă oferim serviciul de traducere al documentației medicale,
 • Proceduri imagistice (CT, RMN, Radiografie, etc.) realizate cu cel mult jumătate de an înainte,
 • Imaginile trebuie trimise in format electronic, respectiv www.wetransfer.com.

 

INFORMAȚII IMPORTANTE

 

Copiați conținutul CD-ului în calculator, comprimați-l în format ZIP și încărcați-l pe www.wetransfer.com. Nu uitați să menționați numele dumneavoastră și diagnosticul trecându-l la subiectul transferului, pe care îl veți trimite ​la adresele office@ensarduman.ro sau ensarduman@yahoo.com. Dacă întâminați dificultăți, vă rugăm să ne contactați și veți fi asistat telefonic.

 

Pasul 2

Documentația medicală va fi trimisă spre analizare medicului din Turcia. Specialistul va evalua situația dumneavoastră și va propune un plan de tratament, operații sau investigații medicale. Clinica Ensar Duman revine cu a doua opinie medicală imediat cum o obține. De obicei, răspunsul ne parvine în 4-5 zile lucrătoare.

 

Pasul 3

După obținerea opiniei medicale se va stabili de comun acord cu medicul și pacientul perioada călătoriei/ tratamentului/ operației, proceduri care se vor realiza în Turcia, în spital. Totodată, veți primi un preț estimativ al costurilor serviciilor medicale.

Recomandăm programarea intervențiilor care nu prezintă o urgență medicală cu 1-2-3 luni înainte, pentru a se obține o rezervare la specialistul dorit sau cel indicat de consilierii medicali.

La Clinica E.D. Ensar Duman cazurile medicale urgente au statut special și prioritate.

 

Pasul 4

Alegerea hotelului, rezervarea/achiziționarea biletelor de zbor intră în atribuțiile angajaților clinicii E.D. Ensar Duman. Costul acestora va fi suportat integral de dumneavoastră și nu se regăsește în prețul final al serviciilor medicale.

 

Se va căuta pentru dumneavostră și/ sau aparținător cel mai apropiat hotel amplasat lângă clinica medicală unde urmează să vă tratați. Clinica E.D. Ensar Duman a negociat tarife speciale cu o serie de hoteluri amplasate în apropierea tuturor celor 11 spitale și clinici cu care colaborează în Turcia. Astfel prețul șederii dumneavoastră va fi redus față de cel obținut de un turist normal. Echipa noastră vă va comunica datele deplasării în Turcia printr-un mesaj trimis prin e-mail.

Pasul 5

La sosirea în Turcia veți fi așteptat la aeroport de un angajat al spitalului unde urmează să vă tratați. Această persoană va asigura transportul de la aeroport la spital sau la hotelul unde veți fi cazat.

 

Pasul 6

În ziua în care aveți programată examinarea medicală, aveți obligativitatea de a vă prezenta cu analizele/rapoartele medicale, investigații imagistice sub formă electronică (CD, flash disk) sau filme.

Totodată, veți prezenta documentația dumneavostră medicală tradusă în limba engleză și lista completă a tratamentului medicamentos pe care îl urmați.

În timpul consultului/ realizării analizelor și interpretării rezultatelor lor veți fi însoțit de un translator. Acesta va asigura asistență în timpul consultațiilor, cât și traducerea rapoartelor sau documentelor necesare. Traducătorul medical va fi ghidul dumneavoastră pe tot parcusul șederii în Turcia.

 

INFORMAȚII IMPORTANTE

Transmiteți număr dumneavostră de mobil pentru a putea fi contactat de angajații spitalului. Majoritatea spitalelor sunt prevăzute cu camere pentru insoțitori/ aparținători, astfel încât, dacă durata internării va fi mai mare, aparținătorul se va putea caza în spital cu dumneavoastră. Trebuie să știți că, în Turcia, camerele VIP pentru însoțitori sunt prevăzute la rândul lor cu o cameră pentru vizitatori.

 

Pasul 7

Achitarea serviciilor medicale se va realiza:

 • cash (lire turcești/euro/usd),
 • prin card de credit/debit la fața locului,
 • prin transfer bancar (cu condiția ca acesta să fie făcut cu aprox.4-5 zile lucrătoare înainte de sosirea în Istanbul, Turcia, pentru a permite finalizarea tranzacției).

 

INFORMAȚII IMPORTANTE

Înainte de plecarea din țară, se recomandă verificarea sumei maxime zilnice stabilite de banca din România pentru plățile cu cardul de credit.

Obțineți un card de credit care poate fi utilizat în Turcia, recomandăm VISA sau MasterCard.

În Turcia se poate intra doar pe baza pașaportului. Acesta trebuie să fie valabil încă 6 luni de la data ieșirii dumneavoastră din țară.

ATENȚIE! Pașaportul temporar (cu valabilitate de 1 an) nu se mai eliberează prin serviciul de urgență. Ocupați-vă din timp de obținerea noului pașaport.

 

 

SFATURI ÎNAINTE DE CĂLĂTORIE

Recitiți Ghidul pacientului „Găsește-ți sănătatea în Turcia” și verificați:

 • documentația medicală,
 • metoda de plată,
 • pașaportul,
 • programările și rezervările la hotel,
 • informați-vă de pe site-ul ENSAR DUMAN -TURISM MEDICAL ce obiective turistice puteți să vizitață cu ocazia și în timpul sejurului dumneavoastră în Turcia.

NU UITAȚI – În toată perioada șederii dumneavoastră în Turcia reprezentantul clinicii E.D. Ensar Duman vă oferă suport telefonic și vă stă la dispoziție pentru orice nelămurire pe care o aveți. ​

 

Pentru alte detalii vă rugăm să ne contactați la Clinica E.D. Ensar Duman – 0742 26 26 26 și 0740 15 15 15.

Ensar Duman 2019 © Toate drepturile rezervate
Website powered by Lucian & Partners
E.D. Wellness & Health
Ai nevoie de sfaturi de la un specialist?
Sună acum GRATUIT
0740 15 15 15