SUNTEM AICI PENTRU TINE

  Avem grijă de dumneavoastră la fiecare pas pe care îl faceți în această călătorie, pentru a nu vă simți singuri într-o țară străină. Ne asigurăm că veți beneficia de cele mai bune tratamente și oferte din Turcia pentru rezolvarea problemelor de sănătate.

  Devenim parteneri din momentul plecării dumneavoastră din țară, pe tot parcursul șederii în Turcia și vă monitorizăm constant, după revenirea în țară.

  • 0219056
  • Bucureşti, Soșeaua Nordului, Nr. 52
  • office@ensarduman.ro

  Medicina generală este specialitatea care se ocupă cu diagnosticarea și tratarea afecțiunilor acute sau cronice ale organismului. Specialiștii în medicină generală au competență în evaluarea, diagnosticarea și tratarea pacienților de toate vârstele.

  Clinica Ensar Duman oferă suport pentru toate disciplinele medicinei generale, prin parteneriatele pe care le are stabilite cu 14 spitale și clinici importante din Turcia. De asemenea, oferta conține programe de check-up și pachete complexe de analize de specialitate pentru pacienții care își monitorizează periodic starea de sănătate.

  MEDICINĂ INTERNĂ

  Este specialitatea medicală care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul nechirurgical al majorității bolilor de care suferă adulții (inimă, plămâni, stomac, intestin, ficat, sistem urogenital și altele). Dacă experimentați simptome vagi sau neclare, care nu par să țină de un anumit organ, cum ar fi: starea generală proastă, temperatură ridicată, oboseala, scăderea în greutate, lipsa apetitului alimentar, astenie, dureri abdominale, dureri în regiunea lombară, sau pentru orice alte simptome, este indicat un control inițial la un specialist de medicină internă.

  CHECK-UP

  Programele de check-up și pachete complexe de analize de specialitate sunt indicate pacienților care doresc să își monitorizeze periodic starea de sănătate. Medicii specialiști recomandă efectuarea acestora o dată la 6 luni sau 1 an pentru prevenția anumitor afecțiuni.

  OBSTRETICĂ ȘI GINECOLOGIE

  Obstetrica este ramura medicinei care se adresează femeilor în perioada de sarcină, naștere și postpartum. Ginecologia este specialitatea care se ocupă cu monitorizarea și tratarea bolilor sistemului reproductiv feminin (uter, vagin, ovare). Specialiștii noștri recomandă control periodic la medicul ginecolog pentru a preveni apariția anumitor afecțiuni.

  ALERGOLOGIE - IMUNOLOGIE - DERMATOLOGIE

  Alergologia este ramura medicinii care se ocupă cu identificarea și diagnosticarea, profilaxia și tratamentul medicamentos și/sau imunoterapie.

  Imunologia se ocupă cu dereglările sistemului imunitar. Se realizează de regulă în cadrul asistenței medicale multidisciplinare, incluzând, după caz, tratamente prin mijloace nechirurgicale și neradioterapeutice.

  Dermatologia reprezintă specialitatea medicală care se ocupă de fenomenele patologice care se produc la nivelul organului cutanat (piele, mucoase accesibile, fanere: unghii, păr). Dermato-venerologia se ocupă cu studiul bolilor cu transmitere sexuală.

  BOLI INFECȚIOASE

  Bolile infecțioase pot pot avea ca sursă numeroși agenți patogeni: bacterii, virusuri, paraziți și ciuperci. Transmiterea acestor agenți patogeni poate avea loc în mai multe moduri, în cazul organismului uman: răspândire prin contact direct de la persoană la persoană, lichide sau alimente contaminate, particule infectate în mediu, precum și prin mușcături și înțepături de insect (țânțari, căpușe, etc. ).

  O.R.L.

  Otorinolaringologia reprezintă ramura medicală cu ajutorul căreia sunt prevenite, diagnosticate și tratate afecțiunile urechii (otită, tinitusul, pierderea auzului, leziunile la nivelul urechilor) , nasului (sinuzita, rinită alergică, polipi nazali sau deviația de sept), gâtului (laringită, faringită, oreionul, amigdalită) , căilor respiratorii superioare și sinusurilor.

  BOLI PULMONARE

  Afecțiunile pulmonare afectează cel mai adesea căile respiratorii, țesutul plămânilor și circulația sângelui. Simptomele pot fi diferite de la o persoană la alta și pot suferi schimbări de-a lungul timpului.

  Cele mai comune afecțiuni pulmonare:

  Pneumonia, Astm, Tuberculoză, BPOC (boală pulmonară obstructivă cronică), Dispneea, Bronșită, Pleurezia, și altele.

  CARDIOLOGIE

  Este specialitatea medicală care studiază bolile inimii și ale vaselor de sânge. Cuprinde diagnosticarea și tratamentul bolilor cardiace congenitale, bolii cardiace ischemice, insuficienței cardiace, valvulopatiilor, aritmiilor și al bolilor pericardului. Cardiologia nu trebuie confundată cu medicina chirurgicală cardiovasculară care însemnă intervenții chirurgicale pe cord.

  MEDICINĂ CARDIOVASCULARĂ

  Este specialitatea care cuprinde un număr de domenii specifice precum bolile coronariene, bolile congenitale ale inimii, bolile aparatului valvular al inimii, imagistica segmentelor cardiovasculare, electrofiziologia și cardiologia intervențională. Multe dintre aceste domenii necesită o tehnologie nouă care facilitează diagnosticul și terapia.

  MEDICINĂ PEDIATRICĂ

  Este specialitatea medicală care se ocupă cu diagnosticarea și tratarea bolilor întâlnite la copii. Tratamentul acestor boli este diferit față de cel al adulților.

  Medicul pediatru divizează copiii la grupele de sănătate, face recomandări cu privire la educație și alăptare, se ocupă cu prevenirea bolilor cronice; totodată studiază starea de dezvoltare fizică și neuro-psihică a copiilor și starea lor de maturitate.

  CHIRURGIE PLASTICĂ ȘI REPARATORIE

  Este specialitatea chirurgicală care implică recontrucția unei părți a corpului. Chirurgia plastică reconstructivă se referă la refacerea funcției și a aspectului corpului după o boală sau un accident; iar chirurgia estetică este în principal schimbarea aspectului pacientului.

  Exemple de intervenții:

  Corecția chirurgicală a anomaliilor nașterii, recontrucția sânului, reconstrucția complexă a plăgilor, repararea defectelor posttraumatice, etc.

  NEUROLOGIE

  Neurologia este specialitatea medicală care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul bolilor organice care afectează sistemul nervos central sau periferic.

  Structurile organice – creierul, măduva spinării reprezintă sistemul nervos central, iar nervii cranieni, rădăcinile nervoase și ganglionii spinali, nervii periferici, după ieșirea din canalul spinal, inclusiv legăturile cu mușchii scheletici reprezintă sistemul nervos periferic.

  Pentru diagnosticarea corectă sunt necesare următoarele investigații: puncție lombară și analiza lichidului cefalorahidian, electroencefalograma (EEG), electromiogramă (EMG), examen radiologic (radiografie de craniu și de coloană vertebrală), Doppler vascular cervico-cerebral, tomografie cerebrală, rezonanța magnetică nucleară (RMN) cerebrală sau de măduva spinării.

  NEUROCHIRURGIE

  Este specialitatea medicală care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul chirurgical al afecțiunilor creierului, sistemului nervos central și periferic.

  Operațiile pe creier sunt în general extrem de delicate și implică o serie complicată de tehnici, echipament și tehnologie sofisticată.

  Neuroradiologia este utilizată în diagnosticul și tratamentul modern al neurochirurgiei: tomografia computerizată de imagistică asistată de computer (CT), imagistică prin rezonanță magnetică (RMN), tomografia cu emisie de pozitroni (PET), magnetoencefalografia (MEG) și radiochirurgia stereotactică.

  ENDOCRINOLOGIE

  Este specialitatea medicală care studiază sistemul endocrin, sistem care controlează hormonii. Endocrinologii sunt medici special pregătiți să diagnosticheze boli legate de glandele endocrine.

  Endocrinologii tratează pacienții cu afecțiuni și tulburări endocrine, cum ar fi:

  • Diabetul zaharat;
  • Disfuncție tiroidiană;
  • Boală cronică bazată pe obezitate sau adipozitate;
  • Tulburări suprarenale;
  • Tulburări lipidice;
  • Anomalii metabolice;
  • Tulburări de creștere;
  • Funcția și reproducerea sexuală

  DIABET ȘI BOLI METABOLICE

  Diabetologii se ocupă cu diagnosticarea și tratamentul pacienților cu tulburări de metabolism.

  La pacienții cu diabet de tip 1 organismul nu mai produce deloc insulină.

  La pacienții cu diabet de tip 2 corpul încă mai produce insulina, însă nu poate fi folosită corect de către organism.

  Există și diabetul de tip 3, unde pacienții care au suferit o operație la pancreas și au pierdut celulele care produc insulină.

  Diabet tip LADA -> Diabetul latent autoimun al adultului, adică diabetul de tip juvenil observat la adulții tineri. Aceste persoane pierd 90% din depozitele de insulină împreună cu primul atac pe care îl suferă. Deseori, ei experimentează al doilea atac după 7‑9 ani și atunci devine diabet tip 1.

  Diabet tip MODY -> Diabetul cu debut la maturitate al tinerilor. Acești pacienți își protejează depozitele de insulină endogenă mulți ani.

  GASTROENTEROLOGIE

  Este disciplina medicală care se ocupă cu studiul, diagnosticarea și tratarea afecțiunilor tubului digestiv și ale glandelor anexe, ficatul și pancreasul. Este responsabilă cu tratarea bolilor care afectează esofagul, stomacul, duodenul, colonul, ficatul, vezica biliară și pancreasul.

  Tipuri de afecțiuni ale sistemului digestive:

  • refluxul gastro-esofagian
  • gastrită
  • ulcerul gastro-duodenal
  • diareea
  • constipația
  • boala Crohn
  • pancreatită
  • colecistita
  • cancerul gastric și esofagian
  • boala esofagiană Barret
  • polipii din colon
  • boli ale tractului biliar
  • colită
  • probleme metabolice și de nutriție
  • hepatită cronică, indiferent de stadiul evoluției bolii

  HEPATOLOGIE

  Hepatologia specialitatea medicală care se ocupă cu studiul, prevenirea, diagnosticul și gestionarea bolilor care afectează ficatul, vezica biliară, arborele biliar și pancreasul.

  Tipuri de afecțiuni tratate:

  – Boli ale ficatului legate de consumul excesiv de alcool, inclusiv bolile hepatice grase, ciroză hepatică și cancerul hepatic;

  – Infecții cu hepatita virală (hepatite A, B, C și E);

  – Supradozaj medicamentos, în special supradozaj cu paracetamol;

  – Icter;

  – Sângerare gastrointestinală cauzată de leziuni hepatice;

  – Defecte de enzima care determină mărirea ficatului la copii, cunoscute și sub denumirea de boli de depozitare a ficatului;

  – Cancer de ficat;

  – Boli hepatice genetice și metabolice;

  – Pancreatită, de obicei atunci când este cauzată de consumul de alcool sau calculi biliari.

  ORTOPEDIE ȘI TRAUMATOLOGIE

  Este specialitatea medicală care se ocupă cu diagnosticul, tratamentul și prevenirea leziunilor și bolilor sistemului musculo-scheletic. Acest sistem complex include oasele, articulațiile, ligamentele, tendoanele, mușchii și nervii.

  Un diagnostic de acuratețe este necesar înaintea stabilirii oricărei intervenții medicale. Se recomandă efectuarea analizelor de laborator și examene radiologice (depistare de fracturi, artroze).

  TULBURĂRI ALE SOMNULUI

  Reprezintă un grup de afecțiuni care influențează negativ capacitatea de a dormi bine în mod regulat.

  În unele cazuri, tulburările de somn pot fi un simptom al unei alte afecțiuni fizice sau psihice, de exemplu: sforăitul, apneea, sindromul picioarelor neliniștite, etc. Acestea pot dispărea odată ce persoana tratează boala respectivă. Când tulburările de somn nu sunt cauzate de o altă afecțiune, tratamentul implică în mod normal o combinație de medicamente și modificări ale stilului de viață.

  Nivelul ridicat de stres poate duce la apariția tulburărilor de somn.

  Medicul adună informații despre simptomele și istoricul medical al pacientului, completând cu diverse teste: polisomnografia (evaluează nivelul de oxigen, mișcările corpului și undele creierului), electroencefalograma (evaluează activitatea electrică în creier și detectează eventualele probleme) sau o testare genetică a sângelui.

  OFTALMOLOGIE

  Este o ramură a medicinei care se ocupă cu tratarea bolilor organului vederii: ochiul și structurile din jurul ochiului, cum ar fi pleoapele și sistemul lăcrimar.

  Având la dispoziție aparate și tehnologie de ultimă generație, medicii oftalmologi diagnostichează cu acuratețe o gamă largă de afecțiuni la nivelul ochilor.

  Tipurile de intervenții chirurgicale:

  – Chirurgia cataractei;

  – Chirurgia glaucomului;

  – Chirurgia pentru afecțiuni ale retinei;

  – Chirurgia strabismului;

  – Transplantul de cornee;

  – Chirurgia oculoplastică;

  – Chirurgia orbitală.

  HEMATOLOGIE

  Hematologia este specialitatea medicală care se ocupă cu studiul, diagnosticul și tratamentul afecțiunilor sângelui și ale organelor hematopoietice – măduva roșie osoasă, splina, ficat, ganglioni limfatici.

  Bolile hematologice sunt grupate în afecțiuni benigne – anemia, hemofilia, trombopenia autoimună, care necesită o urmărire atentă și îndelungată; sau maligne – de obicei sunt cu un debut brusc în plină stare de sănătate, cu o evoluție rapidă și, nediagnosticate la timp, pot fi fatale precum leucemia acută.

  Ramura hematologiei care studiază bolile maligne este cea oncologică și se ocupă cu diagnosticarea și tratarea leucemiilor acute, limfoamelor, sindroamelor mielodisplazice sau mieloproliferative și multe altele.

  ALEGE SPITALELE DIN TURCIA
  PENTRU A DOUA PĂRERE