CERE DETALII DESPRE TRATAMENTELE ONCOLOGICE

  Avem grijă de dumneavoastră la fiecare pas pe care îl faceți în această călătorie, pentru a nu vă simți singuri într-o țară străină. Ne asigurăm că veți beneficia de cele mai bune tratamente și oferte din Turcia, pentru rezolvarea problemelor de sănătate.

  Devenim parteneri din momentul plecării dumneavoastră din țară, pe tot parcursul șederii în Turcia și vă monitorizăm constant și după revenirea în țară.

  • 0219056
  • Bucureşti, Soșeaua Nordului, Nr. 52
  • office@ensarduman.ro

  Cancerul este boala secolului 21 și a doua cauză de deces în lume. Cu toate acestea, cancerul poate fi învins! Descoperit în fază incipientă și tratat de medici oncologi cu experiență, ajutați de tehnologii și tratamente de ultimă generație, cancerul poate să fie vindecat cu succes.

  DE CE SĂ ALEGI SPITALELE DIN TURCIA ÎN DIAGNOSTICAREA ȘI TRATAREA AFECȚIUNILOR ONCOLOGICE?

  OBȚINE A DOUA OPINIE GRATUIT!

  Clinica Ensar Duman colaborează în depistarea și tratarea afecțiunilor oncologice cu mai multe spitale de top din Turcia: Anadolu Medical Center, Acibadem Hospital, American Hospital, Koc University, Liv Hospital, Medicana Hospital, Memorial Hospital, Yeditepe University, Medipol Mega și altele. Renumite pentru secțiile lor de oncologie, spitalele sunt considerate printre cele mai bune centre din lume în tratarea diferitelor forme de cancer.

  Spitalele partenere din Turcia care tratează afecțiuni oncologice au secții speciale de:

  Oncologie;

  Chirurgie oncologică;

  Radiologie oncologică.

  Investigații detaliate pentru diagnosticarea și stadializarea afecțiunii.

  Află de AICI- din secțiunea Centrul de tratament al cancerului ce tehnologie se folosește în prezent, în spitalele din Turcia, în tratarea afecțiunilor oncologice.

  Datorită rezultatelor extraordinare înregistrate în tratarea diferitelor forme de cancer, numărul românilor care aleg să realizeze aceste proceduri oncologice în Turcia este într-o continuă creștere.

  pacient operatie diabet tip 2
  Acibadem ensar duman scaled

  DIAGNOSTICAREA CANCERULUI

  Pentru stabilirea unui plan de tratament potrivit este foarte important diagnosticul corect al afecțiunii și stadializarea acesteia. Diagnosticarea în stadiul incipient crește șansele de vindecare. Pacienții cu suspiciune de diagnostic oncologic pot benefică de o a doua opinie medicală oferită de specialiștii oncologi din Turcia. A doua opinie medicală se realizează în baza dosarului medical al pacientului, și ulterior, dacă este necesară, a unei consultații online cu medicul specialist.

   

  clinica ensar duman transport pacienti ambulante turcia (2)

  TRATAMENT

  Cazul medical este abordat multidisciplinar și discutat în cadrul consiliului tumoral în vederea stabilirii celui mai eficient plan de tratament.

  Tratamentul este stabilit în funcție de mai mulți factori: tipul celulelor tumorale, afectarea organului bolnav și determinările secundare.

   

  Avantajele efectuării investigațiilor în cadrul spitalelor din Turcia:

  – Rezultat PET CT și RMN primit a doua zi

  – Rezultat biopsie primit în 72 ore

  – Corelarea informațiilor primite în cadrul anamnezei cu alți medici specialiști în situația în care pacientul prezintă și alte simptome care pot fi tratate în cadrul altor departamente

   

  Tipuri de tratament:

  Tratament adjuvant pentru reducerea riscului de recidivă a bolii;

  Tratament neo-adjuvant în vederea pregătirii operației;

  Terapie țintită;

  Tratament paliativ pentru prelungirea și îmbunătățirea calității vieții.

  MODURI DE TRATARE A CANCERULUI

  CHIMIOTERAPIA

  Terapie care presupune administrarea unei medicații sub diverse forme (intravenos, oral, chimioterapie la cald) pentru distrugea celulele tumorale.

  TERAPIA CU HORMONI

  Hormonii sunt adesea folosiți în tratamentul cancerului de prostată sau în cel mamar. Medicamentele sunt administrate pe diverse căi, în funcție de recomandarea specialistului.

  IMUNOTERAPIA

  Tratamentul sistemului imunitar. Substanțele produse în mod natural de organism sunt utilizate de propriul sistem imunitar pentru a identifica și distruge celulele tumorale.

  TERAPIE ȚINTITĂ

  Procedura vizează identificarea și tratarea țintită a celulelor tumorale. Această terapie este eficientă în special pentru cancerele mamare, intestinale și renale.

  RADIOTERAPIE

  Radioterapia externă este o metodă de tratament cu scop curativ sau paliativ. Are rol curativ atunci când este realizată după intervenția chirurgicală pentru a distruge resturile tumorale. Radioterapia paliativă micșorează volumul tumoral pentru a ameliora simptomele cauzate de cancer, cu rolul de a îmbunătăți calitatea vieții.

  CELE MAI FRECVENTE TIPURI DE CANCER:

  Tumori ale cavității orale;
  Cancer pulmonar;
  Tumori ale creierului;
  Cancer de piele;

  Tumori ale căilor respiratorii (laringe);
  Tumori osoase;
  Tumori colo-rectale;
  Tumori hepatice;
  Cancer tiroidian;

  Limfom;
  Cancer de sân;
  Tumori ale vezicii urinare;
  Tumori ale tractului digestiv;
  Cancer ovarian;

  Cancer pancreatic;
  Cancer de prostată;
  Tumori endo-cervicale.

  TIPURI DE CANCER

  Tumori ale creierului

  Tumorile cerebrale pot fi benigne (necanceroase) sau maligne (canceroase). Pot exista tumori cerebrale primare, care se dezvoltă în creier, și tumori care au ca punct de plecare un alt organ, fiind secundare sau metastatice. Cele care se dezvoltă intracranian pot implica fie creierul, fie alte structuri (meningele, nervii cranieni, etc. ). Orice formațiune tumorală (canceroasă sau necanceroasă) de la nivelul creierului poate deteriora ireversibil celulele nervoase prin presiunea creată asupra țesutului și în interiorul craniului, fiind o urgență medicală majoră.

  Cancer bucal

  Cancer bucal afectează orice parte a cavității bucale, inclusiv limba, buzele, podeaua și cerul gurii, sinusurile sau faringele. Se poate dezvolta și la nivelul mucoasei bucale, sub sau la baza limbii, al gingiilor sau al glandelor salivare. În stadiile incipiente nu va produce simptome alarmante, multe dintre ele putând fi puse și pe seama altor cauze. De aceea este descoperit în stadii destul de avansate, șansele de succes ale tratamentului fiind mai mici decât dacă acesta ar fi fost început mai devreme.

  Cancer tiroidian

  Cea mai frecventă formă de boala malignă a glandelor endocrine, cancerul tiroidian prezintă mai multe forme ale afecțiunii, iar incidența acestora este în creștere. Ca urmare a noilor tehnologii ale investigațiilor medicale, cancerul tiroidian poate fi identificat precoce. Studiile recente arată că una dintre principalele cauze care duce la apariția acestui tip de cancer este o modificare genetică, transmisă de la părinți la copii. Acest risc poate fi evaluat prin teste genetice.

  Cancer de piele

  Atunci când celule sănătoase de la nivel cutanat suferă o mutație la nivelul ADN-ului și încep să se înmulțească necontrolat, formează în timp o masă tumorală. Acestea pot fi benigne sau maligne. Tumora se poate răspândi în alte părți ale corpului, proces denumit metastazare. O tumoare benignă crește în dimensiuni, însă nu se va răspândi.

  Cancerul poate fi tratat dacă este descoperit în faze timpurii. În unele cazuri, poate fi avansat și necesită gestionarea de către o echipă multidisciplinară, terapia fiind mai complexă, necesitând intervenție chirurgicală, radioterapie și / sau tratamente administrate pe cale orală sau venoasă. Cu toate acestea, chiar dacă tratamentul este benefic, persoanele care au suferit de această boala sunt predispuse la recidivă.

  Limfomul Hodgkin si Limfomul Non-Hodgkin

  În limfomul Hodgkin, limfocitele B încep să se multiplice într-un mod necontrolat, acumulându-se în diferite zone pe traiectul sistemului limfatic, în general, la nivelul ganglionilor limfatici, unde favorizează formarea unor mase tumorale.

  Limfomul non-Hodgkin are un comportament asemănător, diferențierea realizându-se cu ajutorul investigațiilor de laborator, prin intermediul microscopului. Odată stabilit diagnosticul, pasul următor este reprezentat de stadializarea bolii.

  Tumori osoase

  Cancerul osos primar este foarte rar întâlnit la adulți. Formațiunile tumorale osoase pot fi benigne sau maligne, deosebirea dintre ele fiind dată de agresivitatea simptomelor și posibilitatea de răspândire la distanță a celulelor anormale.

  Cel mai adesea, acest tip de cancer provine din altă parte. Se numește metastatic și cel mai frecvent are ca origine o tumora avansată de sân, prostată sau pulmonară.

  Cancer pulmonar

  Deși cauza cancerului bronhopulmonar nu este cunoscută, există mai mulți factori de risc asociați cu apariția tumorilor maligne primare la acest nivel. Principala cauză a apariției cancerului pulmonar în peste 80% dintre cazuri, este fumatul. Persoanele care fumează au un risc de 25 de ori mai mare de a dezvolta cancer pulmonar, comparativ cu cele nefumătoare.

  Cancer mamar

  Cancerul de sân este cea mai frecventă formă de cancer la femei, boala declanșându-se atunci când unele celule din structura glandei mamare căpăta mutații la nivel genetic și se înmulțesc incontrolabil, formând o tumoră.

  Celulele maligne se pot răspândi de la san la ganglionii limfatici sau în alte zone ale corpului (plămâni, ficat, oase, creier, etc).

  Factorii de risc pot fi cei hormonali, de mediu, genetici și care țin de stilul de viață. Unele persoane pot dezvolta boala, deși nu fac parte din nicio categorie, în timp ce alte persoane cu factori de risc evidenți nu fac niciodată cancer de sân. Cel mai probabil, acest tip de cancer este cauzat de o interacțiune complexă între constituția genetică și mediul înconjurător.

  Tumori hepatice

  Cancerul hepatic apare și se dezvoltă la nivelul ficatului, existând mai multe forme de maladii canceroase care îl pot afecta și numeroși factori de risc care predispun la apariția bolii. Este o boala severă, care duce la distrugerea celulelor hepatice, ficatul pierzându-și funcțiile.

  Este, în general, clasificat ca primar sau secundar. Cancerul primar apare în celulele hepatice, iar cel secundar se dezvoltă atunci când celulele canceroase, apărute la nivelul altui organ, invadează ficatul. Spre deosebire de oricare alte celule, cele maligne se pot desprinde din locul în care au apărut și pot migra, prin fluxul sanguin sau sistemul limfatic, spre alte organe.

  Cancer pancreatic

  Cancerul de pancreas apare atunci când celulele se dezvoltă necontrolat. Pot apărea mai multe tipuri de creșteri, atât canceroase, cât și necanceroase.

  Este vindecabil în stadiile incipiente, însă, de cele mai multe ori, este descoperit în stadii avansate, abia în momentul în care s-a răspândit la alte organe.

  În lipsa tratamentului, cancerul pancreatic se răspândește la vasele de sânge, la organele din apropiere și la cele îndepărtate.

  Tumori ale tractului digestiv

  Cancerul de stomac se dezvoltă lent, pe parcursul mai multor ani. În prima fază apar modificări pre-canceroase în căptușeala interioară a stomacului (mucoasă), dar rareori cauzează simptome specifice. De aceea, modificările pre-canceroase rămân, de multe ori, nedetectate.

  Adenocarcinomul este cel mai frecvent tip de cancer de stomac. Tumora pornește de la celulele care căptușesc interiorul stomacului și în multe cazuri, se dezvoltă dintr-o afecțiune precanceroasă.

  Factorii de mediu asociați cu adenocarcinomul de stomac include infecția cu Helicobacter Pylori, Virusul Epstein-Barr (EBV), fumatul și factorii dietetici. De asemenea, mutațiile genetice care implică genele CDH1 sau APC sunt asociate cu un risc crescut de apariție a adenocarcinomului stomacal.

  Cancer ovarian

  Afecțiune gravă, cancerul ovarian apare atunci când stroma ovariană sau celulele epiteliale încep să se dividă haotic și dobândesc caracter malign. De cele mai multe ori, boala este nedetectată, răspândindu-se în pelvis și abdomen. Cancerul ovarian poate fi tratat cu succes dacă este descoperit timpuriu.

  În general, diagnosticul este pus de un ginecolog, pe baza simptomelor, a istoricului medical și a investigațiilor.

  Tumori endo-cervicale

  Cancerul de col uterin este determinat de mutațiile din AND-ul celular care duc la cresterea anormală a celulelor din mucoasa colului uterin, având capacitatea de a invada sau de a se răspândi în alte părți ale corpului, dacă boala nu este tratată. În fază incipientă, de obicei, nu se observa simptome, dar pentru a fi tratat eficient trebuie descoperit în stadii incipiente, ideal chiar înainte ca boala să înceapă să se dezvolte – adică înainte ca celulele precanceroase să evolueze în cancer.

  Tumori colo-rectale

  Cancerul colorectal este o afecțiune în care celulele maligne se formează în colon sau rect.

  Cele mai multe tipuri de cancer colorectal încep cu o excrescență apărută în mucoasa colonului său rectului, numită polip. Celulele normale ale colonului și rectului pot avea uneori o creștere anormală ducând la apariția de polipi, formațiuni benigne care însă se pot transforma în cancer.

  Tumori ale vezicii urinare

  Deși majoritatea cazurilor de cancer de vezică urinară sunt diagnosticate în stadii incipiente și pot fi ușor de tratat, boala poate recidiva chiar și după un tratament de succes. De aceea, pacienții sunt supuși unor teste de monitorizare post terapie, pentru a identifica în timp util apariția recidivelor.

  Cel mai frecvent tip de cancer al vezicii urinare este carcinomul urotelial, cunoscut și sub denumirea de carcinom cu celule de tranziție. De obicei începe în celulele uroteliale care căptușesc interiorul vezicii urinare dar și alte zone ale tractului urinar, cum ar fi rinichiul, ureterele și uretra. De aceea, tractul urinar trebuie investigat integral.

  Cancer de prostată

  Cea mai frecventă afecțiune malignă în rândul bărbaților, cancerul de prostată se dezvoltă foarte lent și afectează în special bărbații mai în vârstă.

  Cauzele apariției sunt încă disputate. Mutațiile genetice progresive în celulele prostatice, le determină să se dividă rapid și necontrolat și să formeze o tumoră care, netratată, are un potențial mare de a se extinde local și la distanță.

  Cancerele ereditare de prostată sunt adesea diagnosticate la o vârstă mai tânără decât în mod normal, iar pacienții afectați pot dezvolta mai multe tipuri de cancer.

  Este considerat ereditar dacă a apărut la cel puțin trei rude de gradul I din familie, în cel puțin trei generații și cu cel puțin două cazuri diagnosticate înainte de vârsta de 55 de ani.

  CEA MAI PERFORMANTĂ ŞI RAPIDĂ METODĂ DE DIAGNOSTICARE A CANCERULUI

  • PET-CT
  • CAZARE (O NOAPTE CU MIC DEJUN INCLUS)
  • CONSULT ONCOLOGIE
  • TRANSFER
  • TRANSLATOR ROMÂN
  • RAPORT MEDICAL ÎN ENGLEZĂ