Implant mamar

Cum funcționează operația de implant mamar

Operația de implant mamar se adresează femeilor care doresc să își îmbunătățească aspectul estetic al sânilor și să obțină o nouă linie a corpului, cu forme proporționate și armoniose.

Operația de implant mamar (mamoplastie de augmentare) este potrivită femeilor care au sâni mici sau asimetrici sau celor care necesită o reconstrucție totală sau parțială.

Totodată, implantul mamar este potrivit femeilor care doresc să își recapete volumul sânilor, după pierderea în greutate, sarcină sau alăptare sau să corecteze asimetria acestora.

Nu în ultimul rând, cu ajutorul liftingului de sâni poate fi remediat aspectul sânilor prin micșorarea areolelor și prin mărirea volumului sânilor. 

Programează ACUM o evaluare gratuită la: 0725 252 525

Pașii și etapele intervenției de implant mamar

Persoana care dorește să își îmbunătățească aspectul fizic cu ajutorul unei operații de implant mamar, mărirea sânilor cu proteze de silicon, se va programa la o sedință de evaluare GRATUITĂ la Clinica Ensar Duman din București.

Profilul candidatei ideale pentru implant mamar

 • Femei cu sâni dezvoltați (peste 18 ani),
 • Femei cu stare de sănătate foarte bună,
 • Femei care au suferit operații de mastectomie,
 • Femei care au alăptat,
 • Femei cu sâni mici, plați,
 • Femei nemulțumite de aspectul lor fizic,
 • Femei care au sânii asimetrici,
 • Persoane cu o greutate constantă,
 • Persoane care doresc să apeleze la grăsimea proprie recoltată din alte zone pentru a o injecta în sâni,
 • Persoane care nu fumează.

 

Programează ACUM o evaluare gratuită la: 0725 252 525

Cum se realizează o operație de implant mamar

Când vorbim despre o operație de implant mamar, cu proteze de silicon sau implant cu grăsime proprie, știm că aceasta va avea loc sub anestezie.

În cazul intervenției cu proteze de silicon se vor respecta următoarele etape.

Când serul anestezic își va face efectul, chirurgul va face o incizie în spatele fiecărui sân, unde va crea un „buzunar”, un spațiu în țesut unde va introduce proteza. Pentru un aspect natural, simetric, medicul va poziționa perfect protezele în aceste spații.

După verificarea poziționării inciziile vor fi închise. La această etapă finală se vor folosi copci, o soluție specială de tip lipici sau benzi speciale pentru respective operație de implant mamar.

 

Programează ACUM o evaluare gratuită la: 0725 252 525

 

Cele trei tipuri de implant mamar

Implantul mamar se poate realiza cu proteze cu gel de silicon, sau prin transfer autogen de grăsime (cu grăsime proprie).

 

Operație de implant mamar cu proteze de gel cu silicon

Cele mai populare metode de implant mamar implică folosirea protezelor ce conțin gel de silicon. Implantul mamar are forma unei semisfere, a unui mic sac protejat la exterior cu un înveliș de silicon. Aturiile acestui tip de proteze sunt următoarele:

 • Au o textură aproape identică la palpare cu țesutul uman. De aceea, chirurgii esteticieni recomandă implanturile cu silicon.
 • Pot apela la această operație de implant mamar cu silicon persoanele care au împlinit deja vârsta de 18 ani și sunt în perfectă stare de sănătate.
 • Pacientele care au apelat la aceast tip de implant susțin că simt implanturile mamare cu silicon ca pe propriu lor țesutului mamar.
 • Avantajul implanturile mamare cu silicon este acela că, în caz de rupere/ accidentare, acestea nu se scurg în organism deoarece au o consistență vâscoasă.
 • Dezavantajul este acela că ruperea, în urma unei accidentări este greu de detectat.

Operație de implant mamar cu grăsime proprie (transfer autogen de grăsime)

Implantul mamar cu grăsime proprie presupune recoltarea unei cantități de țesut adipos și injectarea lui în zona dorită cu scopul de a mări volumul sânilor.

Această tehnică are mai multe avantaje:

 • Recoltarea are loc din zonele unde există deja un exces de grăsime (abdomen, coapse, fese, genunchi, gambe, brațe), ceea ce va duce, la final, la o armonie perfecta a întregului corp,
 • Grăsimea proprie este tolerată de organism și prin această tehnică este înlăturat riscul de respingere.
 • Intervenția se realizează sub anestezie locală (pacienta este conștientă) și doar rareori cu anestezie intravenoasă.
 • Vor fi realizate mici incizii la nivelul areolei și în pliul sânilor.
 • Operația de implant mamar prin transfer autogen de grăsime poate corecta unele asimetrii din naștere sau poate fi folosită în reconstrucțiile de sâni.

 

Programează ACUM o evaluare gratuită la: 0725 252 525

Implant mamar anatomic versus implant mamar rotund și cum se alege forma potrivită în augmentarea sânilor

În funcție de efectul dorit, corp și istoricul medical, se va alege tipul de implant mamar potrivit – cu silicon sau transfer de grăsime proprie.

Înainte de operație se va stabili dimensiunea și tipul de proteză folosit, forma silicoanelor – implant mamar anatomic sau implant mamar rotund.

De asemenea, se va decide cum vor fi amplasate protezele, subgradual sau submuscular și se va ține cont de cantitatea de țesut mamar.

Se va urmări ca la final, forma, mărimea și aspectul bustului să fie în armonie cu restul dimensiunilor corpului.

 

Avantaje vs. dezavantaje – implant anatomic sau implant rotund

 • Implantul mamar rotund are risc mai mare de a dezvolta contracturi capsulare (11%),
 • Implantul mamar anatomic are un risc mai mic de dezvoltare a contracturii capsulare (3%)
 • Implantul mamar anatomic are risc mic de rupture (3%),
 • Implantul mamar rotund au risc de ruptură de 10%,
 • Implantul mamar rotund este ales de 9 din 10 femei pentru că are efect de sutien “push up” și este mult mai evident.
 • Implantul mamar anatomic este ales de către pacientele care urmăresc să obțină un aspect natural. Implantul anatomic poate să aibă formă de pară, lacrimă sau picătură.

 

Programează ACUM o evaluare gratuită la: 0725 252 525

Pregătirea înainte de realizarea implantului mamar /h3>

 • Cu o lună înainte

Renunțați la fumat. Întrerupeți administrarea de Aspirină și Vitamina E.

 • Cu o săptămână înainte

Efectuați controlul cardiac și setul de analize medicale de sânge recomandat de medic.

 • Cu o zi înainte

Medicul estetician va stabili o oră după care este foarte important să nu consumați alimente sau băuturi. Pregătiți-vă haine și încălțăminte comodă pentru a doua zi.

 • În dimineața intervenției de implant mamar

Este interzisă aplicarea gelurilor sau a altor produse cosmetice pe piele. Este indicat să aveți un însoțitor alături de dvs când veniți în Turcia la operație. În ziua intervenției, aparținătorul vă va însoți și va sta lângă dvs 48 de ore.

 

Programează ACUM o evaluare gratuită la: 0725 252 525

 

Recuperare implant mamar

Astăzi, când vorbim despre recuperare în implant mamar, vorbim despre o perioadă mai scurtă față de cea din urmă cu câțiva ani.

 • Recuperare implant mamar – la o zi după implant

La o zi după implantul mamar, vei simți o presiune, o apăsare la nivel toracic în zona unde s-a acționat. În unele cazuri este posibil ca senzația să se diminueze în intensitate și revenirea să aibă loc de la sine. În alte cazuri, perioada de recuperare în implant mamar poate necesita 1-2 zile de spitalizare. În următoarele săptămâni însă, durerile vor dispărea treptat.

 • Recuperare implant mamar – după o săptămână de la operație

Veți fi nevoită să ascultați recomandările medicilor și să nu șofați deloc timp de o săptămână. Nu veți ridica greutăți, nu veți face efort fizic și veți evita să mergeți la sala.

 • Recuperare implant mamar – la o lună după operație

Activitățile extenuante și exercițiile intense vor fi întrerupte pentru o perioadă de până la patru săptămâni după operație. Asigurați-vă că nu ridicați obiecte grele (care depășesc 3 kilograme) și reintroduceți sportul în programul dumneavoastră treptat, cu exerciții de picioare, fără a solicita zona bustului. Nu dormiți pe burtă cel puțin 3 luni! Rezultatele implanturilor mamare sunt de durată, cele finale apar după 6 luni de la intervenție.

 

Bustiere implant mamar

În timpul perioadei de recuperare vi se va cere să purtați o bustieră specială, cu rol de sport de susținere. Totodată, bustiera ajută la o cicatrizare eficientă și o bună protecție a zonei.

Bustiera post-implant mamar este realizată dintr-un material rezistent, prietenos cu pielea. Ea va fi purtată pe sub haine. Aceasta va înlocui cu succes sutienul obișnuit. Trebuie să știți că veți primi bustiere gratuit de la spital și nu va fi necesar să vă cumpărați dvs.

Bustiera va fi purtată obligatoriu, 24 de ore din 24 de ore, timp de o lună de la realizarea acestei operații de implant mamar. Există cazuri de paciente care suportă greu aceste bustiere însă, chiar și așa, ele trebuie purtate fără excepție.

Implant mamar prețuri

Costul pentru o operație de implant mamar diferă de la caz la caz și este influențat de următoarele aspect:

 • Tipul intervenției,
 • Tipul protezelor care urmează să fie implantate,
 • Mărimea protezelor,
 • Starea mameloanelor înainte de operație,
 • Gradul de complexitate al operției,
 • Tipul de anestezie folosit,
 • Performanțele profesionale ale medicului ales (Prof. Dr., medic primar, etc)

De ce să realizezi implant mamar în Turcia?

După cum se știe, tipurile de implanturi folosite în spitalele din Turcia sunt aprobate de FDA și garantate pe viață.

Spitalele dispun de tehnologie de ultimă generație, iar medicii sunt renumiți și au realizat mii de operații mamare.

Clinica Ensar Duman colaborează cu cele mai renumite clinici și spitale estetice din Turcia.

Punem la dispoziția pacientelor noastre un pachet complet de servicii și căutăm cele mai avantajoase oferte calitate/ preț.

De asemenea, datorită colaborării strânse existente între echipa medicală din România și cea din spital, pacienta nu va simți nicio clipă că este singură, în Turcia.

În spitalele din Turcia supravegherea medicală are loc 24 din 24, 7 zile din 7, la fel și serviciile noastre de traducere. În plus, veți beneficia de suport telefonic non-stop din partea echipei clinicii Ensar Duman, de la București. Sprijinul va continua și după revenirea în țară.

La finalul celei de-a patra săptămâni, după operația de mărire a sânilor, majoritatea restricțiilor vor fi ridicate. Veți putea să vă întoarceți la rutina obișnuită, în măsura în care vă veți simți confortabil.

Dacă optați pentru pachetele de turism medical puteți să vizitați obiectivele turistice din Istanbul, după externare și înainte să reveniți în țară.

La cererea pacienților, clinica Ensar Duman vă poate ajuta cu rezervarea biletelor de avion și a camerei de hotel, la prețuri avantajoase.

 

 

Pentru programări, informații detaliate, estimare preț și consult gratuit, în vederea realizării oricărui tip de operație de implant mamar, vă rugăm să ne contactați la 0725 25 25 25 sau 0740 15 15 15.  

PENTRU PROGRAMĂRI ȘI ALTE INFORMAȚII
despre procedura de Implant mamar, vă rugăm să ne contactați la
Galerie pacienți
* Rezultatele pot varia de la o persoană la alta
Ensar Duman 2019 © Toate drepturile rezervate
Website powered by Lucian & Partners
Clinica Ensar Duman
Ai nevoie de sfaturi de la un specialist?
Sună acum GRATUIT
0740 15 15 15