Ești interesat de Tratamente cu celule stem?
Completează formularul și OBȚINE UN CONSULT GRATUIT!

  Avem grijă de dumneavoastră la fiecare pas pe care îl faceți în această călătorie, pentru a nu vă simți singuri într-o țară străină. Ne asigurăm că veți beneficia de cele mai bune tratamente și oferte din Turcia pentru rezolvarea problemelor de sănătate.

  Devenim parteneri din momentul plecării dumneavoastră din țară, pe tot parcursul șederii în Turcia și vă monitorizăm constant, după revenirea în țară.

  • 0219056
  • Bucureşti, Soșeaua Nordului, Nr. 52
  • office@ensarduman.ro

  Celulele stem sunt celule nediferențiate biologic regăsite în sânge și în măduva osoasă. Acestea au capacitatea de a se multiplica în corp și de a lua forma celulelor din vecinătate, inclusiv de tip osos/cartilagiu.

  Când este realizat din propriile celule stem ale pacientului, transplantul de măduvă osoasă se numește transplant autolog.
  În cazul transplantului efectuat din celulele prelevate de la rude sau de la donatori cu țesut compatibil, acesta se numește transplant alogen.

  Datorită evoluției tehnologiei, astăzi, celulele stem sunt transferate din măduva osoasă în sânge prin utilizarea unei medicaţii speciale. Ele sunt colectate printr-o metodă numită “afereză” care nu necesită nici un fel de intervenție chirurgicală.

  La fel se întâmplă și în cazul transplantul de măduvă osoasă care de asemenea nu presupune o intervenţie chirurgicală. Astfel, măduva este transplantată pacientului prin intermediul accesului vascular. Datorită caracteristicelor lor biologice, celulele măduvei osoase găsesc singure măduva osoasă şi încep producția de sânge.

  CUM SE REALIZEAZĂ COLECTAREA ȘI TRANSFERAREA CELULELOR STEM?

  RISCURI GENERALE

  Transplantul de măduvă presupune urmărirea atentă a pacientului în timp ce măduva se acomodează și îşi dobândeşte funcția în noua locație. Aceasta este considerată perioada critică a tratamentului. În acest punct, corpul nu produce celule roșii, celule albe și trombocitele care sunt responsabile de coagulare și nu are arme de apărare.

  Prin urmare, din punct de vedere medical, în aceast interval pot apărea complicații și schimbări în starea pacientului. Acesta poate acuza anemie, infecție și hemoragie. Medicii urmăresc ca măduva osoasă să fie acceptată prevenind astfel situațiile nedorite și posibilele bolilor care ar putea să apară în cazul respingerii noii măduve osoase.

  Procedurile și manevrele medicale se realizează în secții speciale, într-un mediu steril, pentru a se evita situațiile de risc, hemoragii și infecții.

  CE AFECȚIUNI SE TRATEAZĂ CU TRANSPLANT DE CELULE STEM?

  Există numeroase afecțiuni care se tratează cu ajutorul celulelor stem, de la cele neurologice până la utilizarea lor pe piele sau în tratarea ulcerelor piciorului diabetic. În acest caz, celulele pot grăbi procesul de vindecare, preveni infectarea și reduce perioada spitalizării.

  În mare, terapiile cu celule stem pot fi împărțite în injectări de celule și implantarea de structuri de țesut asemenătoare pielii.

  Pacienții trebuie să știe că succesul transplantului de măduvă osoasă este influențat de următoarele criterii:

  infrastructura tehnică din spital;
  izolarea faţă de microbi;
  colaborarea interdisciplinară dintre medic;
  experienţa echipei;
  buna gestionare a situațiilor în care pot să apară complicații.

  În spitalele din Turcia, transplantul de celule stem se realizează cu succes de câteva decenii. În Turcia există centre speciale de celule stem, dar și clinici și mari spitale unde se efectuează tratamente de transplant de celule stem de la copii de vârste mici, până la persoane adulte.

  TESTIMONIALE VIDEO

  TESTIMONIALE

  Povestea mea despre experiența pe care am avut-o în spitalele din Turcia este simplă. Nu am avut încredere să fac această intervenție estetică până nu i-am întâlnit pe medicii de la Spitalul Esteworld din Turcia. După operație sunt alt om! Aspectul meu fizic s-a îmbunătățit considerabil. Rezultatul este perfect și m-am întors la Esteworld și pentru un implant de silicon și pentru augmentarea buzelor. Vă mulțumesc tuturor pentru ceea ce ați făcut pentru mine!

  Andreea Tonciu

  Andreea Tonciu

  Implant mamar și Rinoplastie

  Numele meu este Elena și în luna octombrie 2018, am făcut un tratament la o clinică din Turcia. Trebuie să recunosc că nu știam ce înseamnă clinici și spitale din afara țării pentru că nu avusesem ocazia și oricum nu interesează pe nimeni acest aspect decât atunci când se întâmplă un necaz. La îndrumarea celor din familie, am solicitat și eu ajutor, inițial o părere mai exact, iar ajutorul nu a întârziat să apară. Pot spune că am doar cuvinte de laudă pentru întreaga echipă căci ei au făcut ca totul să fie o experiență frumoasă. De la transport, cazare, translator, clinica modernă, personal zâmbitor, o vorbă bună, toate astea te fac să zâmbești și să privești înainte. Recomand cu mare drag tuturor, să nu ezite niciodată să facă o astfel de alegere. Sănătatea este cel mai de preț lucru pe această lume!

  Elena R

  Elena R

  Pacient

  Mulțumesc domnului Ensar și echipei dumnealui pentru toată organizarea operației, cazării și transportului, practic tot ceea ce a ținut de organizare. Pentru ca eu să ajung în Turcia și să nu am nicio bătaie de cap. Vă mulțumesc! ??

  Simona L

  Simona L

  Pacient

  Feedback-ul este mai mult decât pozitiv. Experiența a fost excelentă. Aș recomanda tuturor celor care au nevoie, să apeleze la serviciile dumneavoastră. Vă mulțumim frumos pentru ajutor! O zi frumoasă!

  Raluca A

  Raluca A

  Pacient

  Pentru noi și pentru problema noastră, Ensar a fost soluția! Îți mulțumim pentru tot și te iubim din tot sufletul! Clinica Ensar Duman the best in town!

  Daniela Matache

  Daniela Matache

  Pacient