Ești interesat/ă de Septoplastie? Completează formularul și obține mai multe detalii!

  TESTIMONIAL DESPRE SEPTORINOPLASTIE

  OFERTĂ OPERAȚIE RINOPLASTIE

  Profită de oferta Clinicii Duman si beneficiază de consultație GRATUITĂ dar și de o ședință Hydrafacial CADOU înainte de operație

  Operație deviație de sept – Ce este Septoplastia?

  Operația pentru deviație de sept, numită Septoplastie, este o procedură chirurgicală sub anestezie locală sau generală, prin care se corectează poziția septului nazal, pentru remedierea problemelor respiratorii. 

  Alături de o operație deviație de sept, pacientul poate realiza și o operație de rinoplastie de corecție, în aceeași intervenție. Astfel, se îmbunătățesc respirația, aspectul general al nasului – prin reconstrucția dimensiunii, poziției, formei și simetriei nazale –, dar și echilibrul feței. 

     Majoritatea oamenilor suferă de deviație de sept, septoplastia fiind o procedură medicală tot mai solicitată. Peste 80% dintre oameni au septul deviat, respectiv peretele cartilaginos-osos ce desparte fosele nazele este deplasat spre stânga sau spre dreapta. Afecțiunea deviației de sept poate fi ușoară sau gravă, simptomatică sau asimptomatică. În funcție de gravitatea curburilor septului și de poziționarea acestora, o operație deviație de sept poate readuce septul nazal la forma corectă. 

  CUM SE MANIFESTĂ DEVIAȚIA DE SEPT?

  Deviația de sept este o afecțiune congenitală (din naștere) sau posttraumatică (după un traumatism), și necesită diagnosticul unui medic specialist în OtoRinoLaringologie (ORL). Deviația de sept se manifestă prin congestie nazală continuă (nas înfundat) și îngreunarea respirației. În forme agravate, ea poate duce la rinite, sinuzite, sângerări nazale sau alergii. Tratamentul chirurgical printr-o operație deviație de sept se recomandă pentru îmbunătățirea sănătății generale – prin ușurarea respirației nazale.

  Inainte si dupa operatia de deviatie de sept
  pacient cu deviatie de sept poza inainte

  CARE SUNT SIMPTOMELE ASOCIATE CU DEVIAȚIA DE SEPT?

  Operația de deviație de sept vine ca o recomandare medicală în cazul în care apar simptome asociate septului deviat și obstrucției nazale. 

  Printre acestea regăsim: respirație pe gură (în special pe timpul nopții), dureri în gât și senzația de urechi înfundate. Totodată, durerile de cap recurente (cu caracter permanent), amețelile, insomniile, tulburările de atenție și de memorie, pot fi cauzate de deviația septului. Apariția simptomelor enumerate necesită un consult ORL. 

  PREGĂTIREA PENTRU OPERAȚIE DEVIAȚIE DE SEPT

  În cadrul consultului ORL, medicul specialist otorinolaringolog va stabili gradul de complexitate a deviației de sept.
  Dacă nu vă puteți deplasa la clinica noastră din București, sunați-ne și vom realiza un prim consult online;

  Veți fi informat asupra investigațiilor (clinice și imagistice) și asupra etapelor procedurii chirurgicale;
  Medicul va afla de la dumneavoastră istoricul medical și tratamentele pe care le urmați;

  Înainte cu o lună de intervenția chirurgicală, veți renunța la fumat și la medicamentele recomandate;
  Cu șapte zile înainte de operația pentru deviație de sept, veți efectua un set de analize preoperatorii.

  PROFILUL CANDIDATULUI POTRIVIT

  O operație deviație de sept este recomandată pacienților cu vârsta de peste 17 ani, care suferă din cauza acestei afecțiuni. Acestea au o stare de sănătate care permite efectuarea intervenției chirurgicale. 

  • Eliberarea respirației nazale; 
  • Respirație ușoară pe timpul nopții;
  • Stoparea trezitului cu gura uscată;
  • Calitatea unui somn mai odihnitor; 
  • Creșterea oxigenării creierului; 
  • Evitarea infecțiilor sinusurilor;
  • Îmbunătățirea sănătății generale;
  • Nu implică cicatrici vizibile.

  BENEFICIILE SEPTOPLASTIEI PE TERMEN LUNG

  CAZURI

  Rezultat pacient 2 operatie deviatie de sept
  Rezultat pacient 4 operatie deviatie de sept
  rezultat septoplastie
  Rezultat pacient operatie deviatie de sept

  CÂT COSTĂ O OPERAȚIE DEVIAȚIE DE SEPT ÎN TURCIA?

  Prețul pentru o operație de sept în Turcia, prin Clinica Duman este fix. Acesta este influențat de complexitatea intervenției chirurgicale, precum și de gradul profesional al medicului care o realizează. Echipa noastră medicală va găsi pentru dumneavoastră cea mai bună ofertă de preț pentru o operație deviație de sept realizată în Turcia. Pentru o estimare de preț, vă rugăm să luați legătura cu noi.

  Consultie operatie deviere de sept

  O operație deviație de sept presupune reconstrucția septului pentru o aliniere corectă față de linia mediană a nasului. Se va urmări corecția chirurgicală a defectelor din naștere și a celor survenite prin accidentări (în special în copilărie). Pentru acest tip de intervenție, specialiștii din Turcia recomandă anestezia generală. Operația deviație de sept durează între 30 și 60 de minute și nu este dureroasă. 

  CE PRESUPUNE O OPERAȚIE DEVIAȚIE DE SEPT

  Caz pacient cu deviatie de zept, poze inainte si dupa

  CUM SE REALIZEAZĂ PROCEDURA SEPTOPLASTIEI?

  Septoplastia se realizează sub anestezie generală, se lucrează doar în interiorul nasului, fără a lăsa urme externe. Chirurgul va face incizii la nivelul mucoasei septale, pentru a o separa de cartilajul și osul septului nazal. Va elimina părțile deviate (strâmbe) cartilaginoase și osoase ale septului, după care va alipi mucoasele de sept. La final, se vor introduce, pentru 24 de ore, pansamente nazale care păstrează poziția corectă a septului.

  CÂT TIMP DUREAZĂ RECUPERAREA DUPĂ SEPTOPLASTIE?

  Recuperarea după o operație de deviație de sept este foarte ușoară. Veți avea doar o noapte de spitalizare, iar în maximum 5-6 zile vă reveniți fără probleme. Chiar din momentul în care vă treziți din anestezie, durerile vor fi minime și vor fi controlate cu analgezice. Rar pot să apară umflături și vânătăi mici, care se vor estompa în câteva zile. În primele zile, veți avea nasul puțin înfundat și veți evita efortul, poziția aplecat la 90 de grade, precum și alimentele calde. După maxim 3 săptămâni, vă puteți relua activitatea obișnuită.

  CUM DECURGE RECUPERAREA DUPĂ O OPERAȚIE DEVIAȚIE DE SEPT?

  Fiecare pacient trebuie să realizeze că recuperarea depinde de la caz la caz. După intervenție, nasul va fi umflat și unele zone pot fi ușor dureroase. Veți evita anumite medicamente, precum aspirina și ibuprofenul, pentru a preveni subțierea sângelui. Minim o săptămână, nu vă veți sufla nasul și nu veți purta ochelari. Se recomandă poziționarea ridicată a capului, pe timpul nopții, pentrua se reduce edemul postoperatoriu (umflarea). 

  Rezultat dupa operatia de septoplastie
  operatie septoplasite istambul

  TOTUL DESPRE O OPERAȚIE DE SEPTOPLASTIE ÎN TURCIA

  Dacă sunteți interesat de o operație deviație de sept – septoplastie în Turcia, trebuie să aveți vârsta minimă de 17 ani sau acordul părinților – în cazul minorilor care au nevoie de acest tip de intervenție. În calitate de pacient, vă recomandăm ca în timpul internării în spitalul din Turcia, pentru realizarea septoplastiei, să fiți însoțiți de aparținători. Aceștia vor fi cazați în spital, gratuit, alături de dumneavoastră, în regim hotelier. 

  Alegerea medicului care va realiza operația de septoplastie va fi stabilită din țară, din România. Septoplastia în spitalele din Turcia implică doar o singură zi de internare și o perioadă de ședere în Turcia de 5 zile. După intervenție, la 1-2 zile, vi se vor scoate tampoanele nazale. În toată această perioadă, vă puteți bucura de plimbări prin frumosul Istanbul.

  ÎNTREBĂRI FRECVENTE ȘI RĂSPUNSURI

  Sunt necesare mai multe operații pentru deviația de sept?

  Efectuată la cele mai înalte standarde medicale, o operație deviație de sept nu necesită în principiu mai multe intervenții chirurgicale. Mai mult, de cele mai multe ori, pacienții care optează pentru operația de rinoplastie (corecție estetică a nasului) o asociază cu o operație deviație de sept (septoplastie).

  Septoplastia este dureroasă?

  Desfășurată sub anestezie generală și fiind o procedură chirurgicală simplă, septoplastia nu este dureroasă. În timpul operației de deviație de sept nu veți simți nicio durere. În perioada recuperării, vă va fi prescris un tratament analgezic de către medicul dumneavoastră, pentru a evita orice disconfort.

  Îndepărtarea pansamentelor nazale este dureroasă?

  Îndepărtarea pansamentelor după intervenția de corecție a septului nazal nu este dureroasă. Deși este o procedură rapidă, care durează doar câteva secunde, unii pacienți pot resimți o durere ușoară spre moderată. Dar confortul dumneavoastră constituie prioritatea medicilor clinicii noastre.

  Câte zile de spitalizare sunt necesare după septoplastie?

  După septoplastie, operația de deviație de sept – în cadrul clinicii noastre veți fi spitalizat doar 1 noapte, urmând să stați 4 nopți la hotel. Astfel, veți petrece o zi în spital, dintr-un total de 5 zile, pentru observația evoluției postoperatorii în clinica din Turcia. Scoaterea tampoanelor nazale va avea loc la 1-2 zile după intervenție.

  Ce îngrijiri speciale sunt necesare după operația de deviație de sept?

  După operația de deviație de sept, vă recomandăm ca în prima lună de la intervenție să efectuați zilnic igienizarea cavității nazale, prin spălături cu apă de mare, la indicațiile medicului. Astfel, evitați riscul unor infecții. De asemenea, timp de o lună după operație evitați fumatul și purtarea ochelarilor.

  Care sunt potențialele riscuri asociate septoplastiei?

  Ca orice intervenție chirurgicală, operația de corecție a septului nazal deviat prezintă câteva potențiale riscuri asociate. Acestea se manifestă cu o frecvență rară și depind atât de condiția pacientului, cât și de excelența serviciilor medicale – de la sângerări, la denaturarea formei nasului sau reducerea mirosului.

  Ce este rinoseptoplastia?

  Rinoseptoplastia este o intervenție chirurgicală complexă realizată de un chirurg estetician. Cu ajutorul său, pacientul beneficiază atât de septoplastie (operație deviație de sept), cât și de rinoplastie (operație de corecție estetică a nasului). Astfel, se îmbunătățesc în același timp respirația și aspectul fizionomiei.

  Cum se face o programare pentru operație deviație de sept?

  Dacă doriți să faceți o programare pentru operație deviație de sept, aveți trei opțiuni. Ne puteți contacta online, printr-un mesaj pe platformele de socializare Instagram sau Facebook – sau puteți lua legătura cu noi prin formularul de pe website și telefonic, la numărul: 021 9056.