SUNTEM AICI PENTRU TINE

  Avem grijă de dumneavoastră la fiecare pas pe care îl faceți în această călătorie, pentru a nu vă simți singuri într-o țară străină. Ne asigurăm că veți beneficia de cele mai bune tratamente și oferte din Turcia, pentru rezolvarea problemelor de sănătate.

  Devenim parteneri din momentul plecării dumneavoastră din țară, pe tot parcursul șederii în Turcia și vă monitorizăm constant și după revenirea în țară.

  Clinica Ensar Duman colaborează cu cele mai mari spitale de specialitate din Turcia, în tratarea problemelor estetice. Spitalele și clinicile noastre partenere sunt recunoscute ca centre de top în Europa și SUA.

  La cerere, puteți opta pentru unul dintre pachetele noastre complete, care includ consultația + intervenția + bilet avion dus/întors (costul nu este inclus în prețul operației) + translator (serviciu GRATUIT asigurat de noi)+ transfer aeroport/ spital/ hotel (serviciu GRATUIT asigurat de noi) + găsirea celei mai bune oferte de cazare.

  • 0219056
  • Bucureşti, Soșeaua Nordului, Nr. 52
  • office@ensarduman.ro

  Operație de micșorare a stomacului

  Una dintre cele mai cunoscute intervenții din secțiunea chirurgiei metabolice, ajută pacienții care au un surplus de kilograme să obțină un rezultat optim și echilibrat, adaptat fiecărui organism.

  – Intervenția se efectuează sub anestezie totală, laparoscopic

  – Spitalizare 3 nopți împreună cu însoțitorul într-o rezervă privată

  – Recuperare post operatorie rapidă

  – Program alimentar bine stabilit de către un nutriționist

  – Monitorizare post operatorie constantă de către echipa medical

   

  Prin procedura de gastric sleeve poți reduce surplusul ponderal echilibrat, având rezultate de durată, fără efecte secundare precum: pierderi în greutate bruște, piele lăsată.

  Cui se adresează operația de micșorare a stomacului?

  Intervenția este recomandată dacă:

  – Indexul de masă corporală este peste 30

  – Alte metode de pierdere în kilograme, precum dietele și sportul nu au avut rezultate

  – Surplusul de kilograme generează și alte probleme medicale

  Index de masă corporală:

  18.5 – 25 ………… Normal

  25 – 30 ……………. Supraponderal

  30 – 35 ……………. Obezitate (Grad 1)

  35 – 40 ……………. Obezitate (Grad 2)

  40 – 50 ……………. Obezitate Morbidă

  >50 …………………. Obezitate Severă

  PROFILUL CANDIDATULUI POTRIVIT

  Persoanele potrivite pentru operația de micșorare a stomacului sunt femei sau bărbați diagnosticați cu obezitate morbidă, cu vârste între 30 și 60 de ani, după cum urmează:

  • persoane cu obezitate și rezultate pozitive ale analizelor de compatibilitate cu operația Gastric Sleeve;
  • persoane dornice să își transforme viața în bine și să aibă o nutriție sănătoasă și mese cumpătate;
  • persoane cu o stare de sănătate generală bună, care să permită efectuarea intervenției chirurgicale realizată laparoscopic;
  • persoane îngrijorate de complicațiile aduse de obezitatea morbidă și comorbiditățile care pot apărea;
  • persoane dispuse să își schimbe și îmbunătățească total stilului de viață postoperatoriu;
  • persoane care își doresc să își recapete sănătatea metabolismului;
  • persoane care își propun să își recâștige vitalitatea corpului și calitatea vieții;

  CUI SE ADRESEAZĂ CHIRURGIA OBEZITĂȚII

   Înainte de a decide dacă operația este potrivită, medicul va evalua starea de sănătate a pacientului și istoricul său medical, precum și stilul de viață. De asemenea, vor fi discutate riscurile și beneficiile operației și va fi stabilit un plan de îngrijire postoperatorie.

  Operația de micșorare a stomacului poate să îmbunătățească substanțial viața persoanelor care suferă de obezitate severă. Iată o parte dintre ele:

  • Pierderea în greutate: Operația ajută la pierderea în greutate și menținerea acesteia pe termen lung. Prin reducerea dimensiunii stomacului, pacientul poate scăpa de excesul ponderal, fără a se înfometa sau ține diete severe. 
  • Cantitatea alimentelor ingerate se va reduce: Pacientul va mânca puțin și se va sătura repede. 
  • Reducerea apetitului și a poftei de mâncare: Pacientul va avea ocazia să ducă, în sfârșit, un stil de viață sănătos.
  • Timp de recuperare rapid: Intervenția se realizează laparoscopic, așadar fără a fi afectate alte organe. Durerile postoperatorii sunt limitate și mobilitatea recâștigată la câteva ore după intervenție.  
  • Creșterea energiei și îmbunătățirea calității vieții: Odată cu pierderea în greutate și prin ameliorarea afecțiunilor asociate obezității, pacienții își recuperează vitalitatea.

  Operația de micșorare a stomacului nu este potrivită pentru toată lumea și poate fi asociată cu riscuri și efecte secundare. Medicul va informa pacientul cu privire la riscuri și complicațiile care pot să apară.

  AVANTAJELE OPERAȚIEI DE MICȘORARE A STOMACULUI

  PROCESUL PROCEDURII

  Pacienții care au decis să se opereze sunt supuși unui control medical amănunțit (check-up). În urmă deciziei comisiei medicale, aceștia sunt internați și li se efectuează intervenția prin tehnică laparoscopică, sub anestezie totală. Ulterior, pacienții sunt aduși în rezerve private și rămân circa 3 nopți împreună cu un însoțitor. Alimentația va consta în lichide pe perioada stabilită de medic, ulterior introducând alimente pasate și solide. Pacienții întâmpină dificultăți în acest proces până ce se obișnuiesc cu noile dimensiuni ale stomacului. În acest proces venim în ajutor cu specialiști ce recomandă programe de nutriție și dietă, monitorizând pacienții constant post operator.

  După operație, postoperator, pacientul va fi monitorizat într-o cameră de recuperare și, ulterior, transferat în rezerva sa din spital. La început, pacientul va urma o dietă specială și se va afla sub medicație. Hrana va fi compusă doar din alimente lichide sau semi-lichide, timp de câteva săptămâni. Ulterior, alimentele solide vor fi reintroduse treptat în alimentație, dar cantitatea acestora va fi limitată.

  Recuperarea după o operație de micșorare de stomac poate dura între 4 și 6 săptămâni, în funcție de tipul intervenției chirurgicale, gradul de obezitate și starea generală de sănătate. 

  RECUPERAREA DUPĂ OPERAȚIA DE MICȘORARE A STOMACULUI

  CÂND APAR PRIMELE REZULTATE DUPĂ OPERAȚIA DE MICȘORARE DE STOMAC?

  Rezultate apar diferit de la pacient la pacient. În general, o scădere în greutate începe să se vadă după primele săptămâni (1-2 kilograme/săptămână) și, rareori, în luni.

  În general, pacienții pot pierde între 50% și 70% din excesul de greutate, în urma operației de micșorare a stomacului, în decurs de 12 luni. 

  Programul operației de micșorare a stomacului, realizată în Turcia:

  Timpul petrecut de pacient în Turcia, pentru operația de micșorare a stomacului va fi de 9-10 zile, cu întoarcerea acasă, fără probleme, în cea de-a zecea zi.

  ziua 1 – preluarea de la aeroport și transportarea la hotel;

  ziua 2 – analize de specialitate, întâlnirea cu medicul, interpretarea rezultatelor și internarea;

  ziua 3 – operația;

  ziua 4-5-6– recuperare postoperatorie în spital;

  zilele 7-8-9 –mutarea la hotel, continuarea recuperării și externarea;

  ziua 9- 10 – ultimul control medical, cu primirea recomandărilor, după care transportul la aeroport.

  • Spitale de renume din Turcia, Istanbul
  • Echipă medicală multidisciplinară, inclusiv nutriționiști și psihologi
  • Specialiști în chirurgie bariatrică cu o experiență de peste 15 ani
  • Rezultate vizibile și eficiente
  • Echipamente medicale de ultimă generație

  Obezitatea este acumularea excesului de țesut de grăsime în corp și reprezintă una dintre cele mai răspândite probleme medicale din generația noastră. Aceasta poate cauza atât boli cornice cât și pierderea calității vieții. Operația de micșorare de stomac este soluția pentru pacienții care au pierdut lupta cu kilogramele, încercând orice altă metodă de a le pierde. Cu ajutorul operației pacienții reduc problemele secundare medicale și revin la un stil de viață sănătos. Modificările apar în urma perioadei de recuperare bazate pe alimentație, mișcare și hidratare. Pacienții beneficiază de rezultate satisfăcătoare și de lungă durată.

  De ce să alegi Clinica Duman?

  CE PERSOANE NU POT BENEFICIA DE CHIRURGIA OBEZITĂȚII?

  Persoane care:

  • prezintă riscuri majore asociate anesteziei generale;
  • femei însărcinate;
  • persoane dependente de alcool sau de droguri;
  • persoane aflate sub tratament psihiatric;
  • pacienți cu boli grave asociate: neoplazii, TBC, HIV;
  • pacienți cu ulcer gastric sau alte afecțiuni gastrice.

  ETAPELE OPERAȚIEI

  Etapele operației de micșorare a stomacului, Gastric Sleeve sunt următoarele:

  Pasul 1. Pacientul este sedat și anesteziat;

  Pasul 2. Chirurgul face o incizie în abdomen pentru a putea accesa stomacul;

  Pasul 3. Medicul îndepărtează aproximativ 80% din stomac, păstrând doar o formă tubulară a stomacului;

  Pasul 4. Partea stomacului care a fost îndepărtată este trimisă spre examinare la laborator, pentru depistarea unor eventuale afecțiuni;

  Pasul 5. Medicul chirurg închide incizia cu fire de sutură sau agrafe chirurgicale.

  RISCURI

  Ca orice altă intervenție, și operația de micșorarea de stomac prezintă anumite riscuri. Unul dintre cele mai importante riscuri în cadrul unei astfel de intervenții este sângerarea și infecția, de aceea, orice pacient parcurge un check-up amănunțit preoperator, reducând astfel riscurile.

  După intervenția de gastric sleeve – adică îndepărtarea a 80% din stomac, partea rămasă a stomacului din corpul pacientului este foarte mică, așa că pacienții trebuie să acorde o atenție deosebită nutriției și să urmeze dieta recomandată de medic.

  Operația de Gastric Sleeve NU vindeca bolile cronice precum Diabetul!