Operație de diabet de tip 2, metoda de tratare chirurgicală a diabetului. Denumirea medicală este intervenție de interpoziție/ transpoziție ileală, procedură care se realizează la nivelul tractului gastrointestinal. Această operație de diabet de tip 2 aparține chirurgiei metabolice și se efectuaează cu succes în Turcia. După operația de diabet zaharat de tip 2, valorilor glicemiei se normalizează, se renunță la medicație (inclusiv insulină) și la regimul alimentar strict. De asemenea, complicațiile apărute pe fondul diabetului (hipertensiune, retinopatie diabetică, neuropatie diabetică, etc) se diminuează până la remitere totală.

ETAPELE INTERVENȚIEI DE
DIABET DE TIP 2

DIABETUL POATE FI TRATAT

Pacientul va purta discuții preliminare și va primi consiliere medicală la Clinica Ensar Duman. Ulterior, el se va deplasa la clinica din Turcia, unde va realiza un set de analize.

În urma rezultatelor, dacă specialiștii vor decide că operația de interpoziție/ transpoziție ileală este potrivită în cazul respectiv, iar pacientul va fi pregătit și decis, a treia zi acesta poate fi supus intervenției. Se va interveni laparoscopic, pe interstinul subțire, iar procesul este ireversibil și boala nu va reveni!

Pacientul va sta internat în spital patru zile, perioadă în care se vor realiza analize pre și post operatorii și intervenția propriu zisă. Valorile glicemiei pacientului vor continua să fie monitorizate timp de o lună și jumătate.

Ensar Duman alături de un pacient care a optat pentru operația de diabet, în Turcia

CUM FUNCȚIONEAZĂ INTERVENȚIA DE INTERPOZIȚIE/ TRANSPOZIȚIE ILEALĂ

Chirurgia metabolică, prin operația sa de interpoziție/ transpoziție ileală, a înregistrat rezultate excelente la 90% dintre pacienții care au apelat la ea.

Datorită operației, nivelul glicemiei se reduce până ajunge să se normalizeze. acest lucru va duce la reducerea tratamentului cu antidiabetice și eliminarea ulterioară a medicației, în decurs de una până la șase luni de la realizarea intervenției. totodată, alimentația pacientului va reveni la normal, iar complicațiile asociate diabetului vor fi înlăturate.

Tratamentul diabetului de tip 2 este unul chirurgical. operația se realizează laparoscopic – se intervine pe intestinul subțire, mai exact pe segmentul ileon, cu implicarea unei mici porțiuni a stomacului – atunci când există indicații medicale.

CÂND APAR PRIMELE REZULTATE DUPĂ INTERVENȚIA DE DIABET TIP 2?

La 1-3 luni de la operație, glicemia se reglează și revine la valori normale. Acest lucru va duce în mod firesc la întreruperea medicație, la recomandarea medicului, iar regimul alimentar să nu mai fie unul drastic.
În urma tratamentului chirurgical se va obține o remisie a bolii până la vindecare. După intervenție, rezultatele analizelor nu vor mai aminti de diabet! Astfel, vor fi eliminate definitiv mecanismele care blochează secreția și funcția normală a insulinei.

În spitalele din Turcia, chirurgia bariatrică și metabolică este într-o continuă dezvoltare, iar interesul pentru tratarea chirurgicală a diabetului de tip 2 este în creștere.

Până în prezent, 6.000 de pacienți diagnosticați cu diabet de tip 2 au fost operați în Turcia, iar 30 dintre aceștia provin din România.

Recuperarea după această operație este destul de rapidă. Comportamentul alimentar se va modifica semnificativ, respectiv pacientul va consuma porții de hrană mai mici și mâncare sănătoase, fiind vizibilă și o scădere în greutate care va ajuta pacientul să-și recapete tonusul și energia.

SUNTEM AICI PENTRU TINE

  Avem grijă de dumneavoastră la fiecare pas pe care îl faceți în această călătorie, pentru a nu vă simți singuri într-o țară străină. Ne asigurăm că veți beneficia de cele mai bune tratamente și oferte din Turcia, pentru rezolvarea problemelor de sănătate.

  Devenim parteneri din momentul plecării dumneavoastră din țară, pe tot parcursul șederii în Turcia și vă monitorizăm constant și după revenirea în țară.

  • 0219056
  • Bucureşti, Soșeaua Nordului, Nr. 52
  • office@ensarduman.ro

  TESTIMONIALE ALE PACIENȚILOR