Vrei să afli mai multe detalii despre Operația de Diabet tip 2?! Completează formularul și vei fi contactat în cel mai scurt timp!

  EXCLUSIVITATE! INTERVIU DESPRE OPERAȚIA DE DIABET TIP 2

  O operație de diabet de tip 2 oferă pacienților metoda de tratare chirurgicală a diabetului, cunoscută și sub numele de chirurgia metabolică sau chirurgia diabetului. Denumirea medicală a intervenției este interpoziție/transpoziție ileală și este o procedură revoluționară – efectuată laparoscopic, la nivelul tractului gastrointestinal. Trăim vremuri extraordinare, în care mitul diabetului de tip 2 incurabil este spulberat. 

  Acest tip de operație de diabet de tip 2 aparține chirurgiei metabolice și se realizează cu succes în Turcia. După operație, valorile glicemiei se normalizează, iar pacientul renunță atât la medicația antidiabetică (inclusiv la insulină), cât și la regimul alimentar strict. De asemenea, complicațiile asociate diabetului (hipertensiune, retinopatie diabetică, neuropatie diabetică, etc.) se diminuează până la remitere totală. 

  AFLĂ POVEȘTILE PACIENȚILOR OPERAȚI DE DIABET TIP 2

  ETAPELE INTERVENȚIEI DE
  DIABET DE TIP 2

  DIABETUL POATE FI TRATAT

  Pacientul va purta discuții preliminare și va primi consiliere medicală la Clinica Ensar Duman. Ulterior, el se va deplasa la clinica din Turcia, unde va realiza un set de analize.

  Primul pas în vederea intervenției de diabet de tip 2 este programarea la o ședință de evaluare gratuită la Clinica Duman din București. Dacă vă aflați în imposibilitatea deplasării la clinică, aveți varianta corespondenței prin mijloace electronice, pentru pregătirea discuțiilor preliminare și a consilierii medicale. Ulterior, vă veți deplasa la clinica din Turcia, unde veți realiza un set de analize de compatibilitate.

  În urma rezultatelor analizelor și a investigațiilor preoperatorii, dacă specialiștii vor decide că operația de interpoziție/transpoziție ileală este potrivită în cazul dvs., puteți fi supus intervenției în a treia zi de la sosire. Totul depinde de pregătirea și de decizia dvs. informată de a vă opera. Prin operația de diabet de tip 2 se va interveni laparoscopic pe intestinul subțire, mai exact pe segmentul ileon responsabil de dereglajul insulinei.

  Procesul operației de diabet tip 2 este ireversibil și boala nu va reveni! Pacientul va sta internat în spital patru zile, perioadă în care se vor realiza analizele pre- și postoperatorii, și bineînțeles, intervenția propriu-zisă. Valorile glicemiei vor continua să fie monitorizate postoperatoriu timp de o lună și jumătate. Cu o experiență de peste 14 ani, rata de succes a operației de diabet tip 2 a medicilor din spitalele din Turcia este de 92% – procentul pacienților operați, care trăiesc cu valori normale ale glicemiei și fără medicație.

  Ensar Duman alături de un pacient care a optat pentru operația de diabet, în Turcia

  AVANTAJELE OPERAȚIEI DE DIABET DE TIP 2

  Chirurgia metabolică laparoscopică poate vindeca diabetul zaharat de tip 2 prin intervenția de interpoziție/transpoziție ileală, remediind astfel efectele și complicațiile acestei boli până la eliminarea lor totală. Recâștigarea sănătății, renunțarea la medicație și îmbunătățirea funcțiilor organelor vitale ale organismului sunt corelate cu alte avantaje și beneficii postoperatorii, personalizate pe profilul medical al fiecărui pacient.

  Avantajele operației de diabet de tip 2:

  • reduce nivelul glicemiei până la normalizare;
  • elimină tratamentul clasic cu medicamente antidiabetice;
  • anulează nevoia pentru dozele tratamentului cu insulină;
  • duce la scăderea în greutate, micșorează surplusul ponderal;
  • previne, ameliorează și înlătură complicațiile asociate diabetului;
  • determină ameliorarea sau remiterea bolilor asociate obezității;
  • diminuează comorbiditățile până la remiterea totală a afecțiunilor;
  • revitalizează organismul, crește mobilitatea și energia;
  • îmbunătățește aspectul fizic și imaginea de sine pozitivă;
  • exclude restricțiile stricte ale regimului alimentar clasic;
  • contribuie la recăpătarea vitalității și creșterea calității vieții.
  Ești interesat de Operație de Diabet TIP 2 ?
  Completează formularul și OBȚINE OFERTA NOASTRĂ ACUM!
  PROGRAMUL OPERAȚIEI DE DIABET ÎN TURCIA

   Timpul petrecut de pacient în Turcia pentru operația de diabet de tip 2 va fi de 9-10 zile, cu trei-patru zile de spitalizare și încă trei la un hotel apropiat de spital, și cu întoarcerea acasă fără probleme în cea de-a zecea zi.

   Programul operației de diabet în Turcia:

   ziua 1 – preluarea de la aeroport și transportul la hotel,
   ziua 2 – analizele de compatibilitate, întâlnirea cu medicul, interpretarea rezultatelor și internarea,
   ziua 3 – operația,
   ziua 4 – recuperare postoperatorie,
   zilele 5, 6, 7 – plimbări în aer liber,
   ziua 8 – externarea și transportul la hotel,
   ziua 9, 10 – observație medicală în timpul petrecut în Istanbul, după care transportul la aeroport.

   pacient operatie diabet tip 2 ensar duman clinica ensar duman (4)

   CUM FUNCȚIONEAZĂ INTERVENȚIA DE INTERPOZIȚIE/ TRANSPOZIȚIE ILEALĂ

   Prin operația de interpoziție/transpoziție ileală, conform ultimelor date statistice – chirurgia metabolică a înregistrat rezultate excelente la peste 92% dintre pacienții care au apelat la ea. Diabetul de tip 2 este o problemă de dezechilibru hormonal la nivelul intestinului subțire. Organismul este rezistent la insulină și nu o folosește eficient sau pancreasul nu produce cantitatea suficientă din acest hormon.

   Astfel, tratamentul diabetului de tip 2 este unul chirurgical, cu peste 100.000 de pacienți cu rezultate excepționale, la nivel mondial, 1.000 dintre aceștia proveniți din România și operați, în Turcia, prin Clinica Duman. Operația se realizează laparoscopic, în baza rezultatelor analizelor de compatibilitate cu operația. În timpul operației se intervine pe segmentul ileon al intestinului subțire, rareori cu implicarea unei mici porțiuni a stomacului – atunci când există indicații medicale. Riscurile sunt minime, cu o rată minoră a complicațiilor de 0,1%, comparabilă cu cea a unei operații de colecistectomie laparoscopică. 

   „La această intervenție sunt schimbate capetele intestinului subțire, adică partea inferioară a intestinului subțire este adusă în partea superioară. Toate acestea sunt realizate prin incizii mici, fiind o operație închisă. Toate procedurile din timpul intervenției sunt efectuate cu capse chirurgicale laparoscopice și cu dispozitive complet sterile. Ultimii 30 de centimetri ai intestinului subțire sunt păstrați, iar următorii doi metri sunt așezați chiar la începutul intestinului subțire, între stomac și jejunul intestinului subțire […]. După operație nu mai există rezistență la insulină, în cazul pacienților care au suficientă insulină produsă și eliberată de propriul organism. Acum, corpul începe să folosească insulina pe care o produce”, explică șeful uneia dintre echipele noastre medicale, metoda intervenției laparoscopice. 

   Datorită operației de diabet de tip 2, nivelul glicemiei se reduce până ajunge să se normalizeze. Acest fapt va duce la reducerea tratamentului cu antidiabetice și la eliminarea ulterioară a medicației, în decurs de o lună până la șase luni de la realizarea intervenției. Totodată, alimentația pacientului va reveni la normal – cu recomandarea unei hrane sănătoase, iar complicațiile asociate diabetului vor fi înlăturate.

   PROFILUL CANDIDATULUI POTRIVIT

   Persoanele potrivite pentru operația de diabet de tip 2 sunt femei sau bărbați diagnosticați cu această boală, cu vârste între 30 și 70 de ani, supraponderale sau nu și indiferent dacă urmează tratament medicamentos sau insulinic, care se califică în urma analizelor de compatibilitate realizate în clinica din Turcia. Diabetul de tip 2 este cauzat de un dezechilibru hormonal la nivelul intestinului subțire, iar intervenția de interpoziție/transpoziție ileală operează tocmai pe această zonă, cu o rată de succes de 92% în normalizarea nivelului glicemiei.

   Operația de diabet de tip 2 poate fi recomandată pentru:

   • persoane majore care suferă de diabet de tip 2 și doresc remisia (dispariția) totală a bolii;
   • persoane supraponderale sau normoponderale, cu rezultate pozitive ale analizelor de compatibilitate;
   • persoane cu o stare de sănătate generală bună, care să permită intervenția chirurgicală laparoscopică;
   • persoane pentru care tratamentul clasic al diabetului zaharat de tip 2 nu are efecte satisfăcătoare;
   • persoane care doresc renunțarea la dozele tratamentului insulinic;
   • persoane îngrijorate de complicațiile diabetului de tip 2, comorbiditățile care le pun viața în pericol;
   • persoane dornice să își recapete sănătatea metabolismului și să elimine bolile asociate diabetului;
   • persoane care au nevoie să își recâștige vitalitatea corpului și calitatea vieții;
   • persoane care doresc să își vindece diabetul și să regleze greutatea corporală;
   • persoane dispuse să se informeze și să-și îmbunătățirea total stilului de viață postoperatoriu;
   • persoane care au decis să își transforme viața în bine, cu o nutriție sănătoasă și mese respectate;
   • persoane cu diabet tip 2 cu vârsta cuprinsă între 30 – 70 de ani, indiferent dacă sunt sau nu supraponderale, indiferent dacă au tratament medicamentos sau cu insulină ori combinat;
   • persoane diagnosticate cu diabet tip 2, cu grad mare de compatibilitate cu operația de tip 2;
   • persoane hotărâte pentru a face schimbare majoră, care să le redea sănătatea, energia și să le crească net superior întreaga calitate a vieții.

   Pentru a afla dacă sunteți potrivit pentru operația de diabet de tip 2, veți efectua o serie de analize de compatibilitate (serologie, profilul metabolic, măsurarea rezervei de insulină și activitatea acesteia).

   PAȘII ȘI ETAPELE PROCEDURII

   CU O LUNĂ ÎNAINTE

   Este interzisă administrarea de Aspirină și de Vitamina E;
   Renunțați complet la fumat și la medicamentele recomandate.

   CU O SĂPTĂMÂNĂ ÎNAINTE

   Realizați setul preoperatoriu de analize complete de sânge;
   Efectuați evaluarea cardiacă recomandată de către medic.

   CU O ZI ÎNAINTE

   Nu ingerați alimente sau băuturi după ora stabilită de medic;
   Pregătiți-vă pantofi și haine comode, pentru a doua zi.

   ÎN ZIUA OPERAȚIEI

   Faceți duș sau baie în mod normal;
   Nu folosiți geluri sau alte produse cosmetice de corp.

   OPERAȚIA DE DIABET TIP 2

   DUPĂ OPERAȚIE

   În primele 24-48 de ore după operație este important să aveți un aparținător;
   Unii pacienți se simt slăbiți, cu stări de somnolență și au nevoie de însoțitori.

   DURATA OPERAȚIEI

   Durata intervenției variaă de la 2 ore la 3 ore și jumătate;
   După operație pacientul va sta adus în rezerva sa, iar la 4 ore de la intervenție își va recăpăta mobilitatea.

   CUM ARATĂ ALIMENTAȚIA DUPĂ OPERAȚIA DE DIABET

   În primele trei săptămâni de la operației, pacientul va avea un regim alimentar lichidian și semi-solid (supe, ciorbe, totul pasat);
   Ulterior, treptat, vor fi introduse alimente solide conform graficului personalizat stabilit de specialistul nostru în nutriție din Turcia;
   La 3 luni de la operație hrana va fi diversificată mult mai mult;
   La 6 luni de la intervenție, regimul alimentar va fi unul complex, pacientul va avea voie să mănânce aproape tot ce dorește, dar cu moderație.

   RECUPERAREA DUPĂ OPERAȚIA DE DIABET DE TIP 2

   Perioada de recuperare după operația de diabet de tip 2 este redusă, unii pacienți mărturisind că s-au întors la muncă la doar 12 zile după intervenție. Plimbările ușoare sunt recomandate din a doua zi postoperatorie, cu indicații specifice pentru limitarea activității fizice intense. Alimentația se va schimba în prima lună cu un regim de natură lichidă, semisolidă, după care dieta va fi mult mai permisivă și foarte plăcută.

   Transformările majore ale operației de diabet de tip 2 vor fi resimțite la 1-3 luni după intervenție, termen în care valorile glicemiei se vor normaliza. Controlul postoperatoriu la 1 lună se va efectua în clinica din Turcia, iar controalele periodice la 3, 6, 9 luni se pot face și în orașul pacientului, cu transmiterea rezultatelor echipei medicale din Istanbul. De asemenea, monitorizarea postoperatorie implică o vizită de control la spitalul nostru din Turcia, la un an de la operație.

   pacient operatie diabet tip 2 ensar duman clinica ensar duman (4)

   CÂND APAR PRIMELE REZULTATE DUPĂ INTERVENȚIA DE DIABET TIP 2?

   La 1-3 luni de la operație, glicemia se reglează și revine la valori normale. Acest lucru va duce în mod firesc la întreruperea medicației antidiabetice – inclusiv a insulinei, la recomandarea medicului diabetolog. Regimul alimentar al primelor luni va înceta a mai fi unul drastic, deși comportamentul alimentar al pacientului se va modifica semnificativ, cu porții de hrană mai mici și mâncare sănătoasă.

   În urma tratamentului chirurgical se va obține o remisie a bolii până la vindecare. După intervenție, rezultatele analizelor nu vor mai aminti de diabet! Astfel, vor fi eliminate definitiv mecanismele care blochează secreția și funcția normală a insulinei. După primele trei luni va fi vizibilă și o scădere în greutate a pacientului, care îi va ridica moralul și îl va ajuta să își recapete tonusul și energia. 

   În spitalele din Turcia, chirurgia bariatrică și metabolică este într-o continuă dezvoltare, iar interesul pentru tratarea chirurgicală a diabetului de tip 2 este în continuă creștere. Până în prezent, peste 100.000 de pacienți din întreaga lume, diagnosticați cu diabet de tip 2 au fost operați în Turcia, iar 1.000 dintre aceștia provin din România și au fost operați prin Clinica Duman.