Ozonoterapia este procedura de îmbogățire a sângelui și implicit a celulelor cu un amestec de oxigen și ozon (O2/O3).

Terapia cu ozon contribuie la tratarea unei arii mari de afecțiuni, de la dureri reumatice, ulcere, hepatite, cancer, diabet, la vindecarea dermatitelor și acneei furunculoase.

Prin îmbogățirea sângelui cu amestecul de ozon și oxigen, imunitatea crește și starea întregului organism se îmbunătățește.

Ozonoterapia distruge bacteriile și fungii fiind mai puternică de 100 de ori decât orice dezinfectant cunoscut.

CUI II ESTE POTRIVITA OZONOTERAPIA

Pacienți cu afecțiuni circulatorii, probleme dermatologice, aflați în refacere medicală, cu infecții cronice, vaginale, hepatite. Totodată, Ozonoterapia este benefică pacienților care acuză migrene, insomnii, imunitate scăzută, oboseală cronică.

ozonoterapie

PROCEDURI MEDICALE ALE OZONOTERAPIEI:

Ozonoterapia are trei subcategorii mari:

 • Autohemoterapia majoră și minoră;
 • Insuflații;
 • Infiltrații.

1. În Autohemoterapie majoră procedura constă în prelevarea unei cantități de sânge (cca 50-150 ml) din vena pacientului. După colectare, în recipientul respectiv este injectat ozon. Prin agitare ușoară, ozonul se va amesteca cu sângele. Ulterior, sângele ozonat este reperfuzat pacientului. Procedura durează aproximativ 30-40 de minute.
În Autohemoterapie minoră se va ozona o cantitate mică de sânge (cca. 10-15 ml). Ulterior, sângele ozonat se reinjectează intramuscular.

2. Insuflațiile se realizează cu un cateter de silicon pe care pacientul îl utilizează singur, în intimitate, în cabinetul medical. Cataterul este conectat printr-un perfuzor la aparatul de ozon.

Ozonul se introduce astfel prin pufuri în zona vaginală sau rectală, în funcție de afecțiunile pe care dorim să le tratăm. Insuflațiile sunt benefice în: Candidoze; Vaginite; Constipații; Hemoroizi; Hepatite; Dereglări hormonale; Potență; La copii – pentru întărirea sistemului imunitar; Reglarea sistemului digestiv.

3. Infiltrațiile se realizează cu o seringă preumplută cu ozon. Se administrează local, direct în zona de tratament, cu un ac de mezoterapie intramuscular sau subcutanat. Infiltrațiile sunt benefice în: Afecțiuni dermatologice; Cicatrici; Rejuvenare facială; Acnee; Rozacee; Alopecie; Reumatologie; Ortopedie; Dureri musculare; Tendinite; Artroze; Torticolis.

Ozonul medical este obținut cu ajutorul unui dispozitiv medical, respectiv un generator standardizat de ozon. Impulsurile electrice separă oxigenul în atomi și formează un amestec de ozon și oxigen în concentrația dorită.

INDICAȚII OZONOTERAPIE

Afecțiuni circulatorii – hipertensiune arterială, circulație deficitară, artrite, cardiopatii;

Afecțiuni dermatologice (acnee, arsuri, furuncule psoriazis, dermatite, herpes);

Alergii;

Afecțiuni ale tendoanelor și ligamentelor;

Diabet;

Hepatite cronice;

Hernii de disc;

Cistite;

Colite;

Boala Crohn;

Cancer;

Candidoze;

Boala Lyme;

Dislipidemii;

Infecții cronice;

Infecții vaginale;

Insomnii;

Migrene;

Lombosciatică;

Oboseală cronică;

Poliartrită reumatoidală;

Ulcere;

Zona Zoster;

Osteoartrită;

Sinuzite cronice;

Traumatisme (fracturi, rupturi musculare, entorse);

Demență.

Group-53

AVANTAJELE ȘI RISCURILE TRATAMENTULUI DE OZONOTERAPIE

Cercetările în domeniu au demonstrat că:

Ozonul elimină microorganismele prin distrugerea membranelor și capsulelor exterioare ale acestora;

S-a dovedit că în urma tratamentele repetate cu ozon, virușii și fungii suferă modificări majore;

Ozonul crește metabolismului celulelor roșii din sânge;

Ozonul crește producția de ATP (energie) celulară;

Ozonul stimulează producția de enzime cu rol de apărare și eliminare a radicalilor liberi;

Ozonul reduce și previne instalarea stresului oxidativ;

Ozonul activează producția de moleculelor moi cu rol antioxidant;

Ozonul introdus în organism duce la formarea unor compuși denumiți peroxizi. Aceștia identifică și distrug doar celulele bolnave din organism.

Riscuri generale:

Ozonoterapia este o metodă lipsită aproape în totalitate de efecte adverse. Ea este folosită complementar tratamentelor clasice în diferite boli sau afecțiuni. În cazuri foarte rare au apărut simptome asemănătoare gripei – dureri articulare, transpirații, amețeli și vomă.

Nu se recomanda tratamentul de fizioterapie pentru urmatorii pacienți:
Femei însărcinate;
Hipertiroidieni;
Pacienți cu hipertensiune esențială (cu cauze necunoscute).

CÂTE ȘEDINȚE DE OZONOTERAPIE SE RECOMANDĂ?

Specialiștii clinicii Ensar Duman vă așteaptă la o ședință de diagnosticare gratuită. În urma realizării ei va fi stabilit programul dumneavoastră de tratament.

TESTIMONIALE VIDEO
SUNTEM AICI PENTRU TINE

  • 0219056
  • Bucureşti, Soșeaua Nordului, Nr. 52
  • office@ensarduman.ro
  TESTIMONIALE

  Povestea mea despre experiența pe care am avut-o în spitalele din Turcia este simplă. Nu am avut încredere să fac această intervenție estetică până nu i-am întâlnit pe medicii de la Spitalul Esteworld din Turcia. După operație sunt alt om! Aspectul meu fizic s-a îmbunătățit considerabil. Rezultatul este perfect și m-am întors la Esteworld și pentru un implant de silicon și pentru augmentarea buzelor. Vă mulțumesc tuturor pentru ceea ce ați făcut pentru mine!

  Andreea Tonciu

  Andreea Tonciu

  Implant mamar și Rinoplastie

  Numele meu este Elena și în luna octombrie 2018, am făcut un tratament la o clinică din Turcia. Trebuie să recunosc că nu știam ce înseamnă clinici și spitale din afara țării pentru că nu avusesem ocazia și oricum nu interesează pe nimeni acest aspect decât atunci când se întâmplă un necaz. La îndrumarea celor din familie, am solicitat și eu ajutor, inițial o părere mai exact, iar ajutorul nu a întârziat să apară. Pot spune că am doar cuvinte de laudă pentru întreaga echipă căci ei au făcut ca totul să fie o experiență frumoasă. De la transport, cazare, translator, clinica modernă, personal zâmbitor, o vorbă bună, toate astea te fac să zâmbești și să privești înainte. Recomand cu mare drag tuturor, să nu ezite niciodată să facă o astfel de alegere. Sănătatea este cel mai de preț lucru pe această lume!

  Elena R

  Elena R

  Pacient

  Mulțumesc domnului Ensar și echipei dumnealui pentru toată organizarea operației, cazării și transportului, practic tot ceea ce a ținut de organizare. Pentru ca eu să ajung în Turcia și să nu am nicio bătaie de cap. Vă mulțumesc! ??

  Simona L

  Simona L

  Pacient

  Feedback-ul este mai mult decât pozitiv. Experiența a fost excelentă. Aș recomanda tuturor celor care au nevoie, să apeleze la serviciile dumneavoastră. Vă mulțumim frumos pentru ajutor! O zi frumoasă!

  Raluca A

  Raluca A

  Pacient

  Pentru noi și pentru problema noastră, Ensar a fost soluția! Îți mulțumim pentru tot și te iubim din tot sufletul! Clinica Ensar Duman the best in town!

  Daniela Matache

  Daniela Matache

  Pacient