Toxina botulinică este substanța care prin injectare tratează hiperhidroza, respectiv transpirația excesivă din zona axilei, palmelor, tălpilor și din zona craniofacială. 

Hiperhidroza ne poate afecta calitatea vieții. Deseori, pacienții care se confruntă cu o transpirație excesivă, în special în zona axilei, se pot simți stanjeniți când transpiră și se află în public. 

Din fericire, toxina botulinică stopează transpirația este eficientă și fără riscuri pentru organism. Statisticile arată că prin repetarea tratamentului transpirația nu va mai fi abundentă și durata efectului se va prelungi. 

Cui se adresează tratamentul prin injectare de toxină botulinică?

Pot apela la tratamentul prin injectare cu toxină botulinică persoanele care prezintă transpirație excesivă în zona:

 • axilei, indiferent dacă este însoțită sau nu de miros neplăcut;
 • palmelor, după au fost încercate metode clasice de stopare a transpirației;
 • tălpilor, după ce alte metode de tratare n-au dat rezultat;
 • transpirație excesivă în zona craniofacială; 
 • persoane femei și bărbați, care transpiră vara din abundență;
 • persoane cu o stare de sănătate bună și așteptări realiste.
tratament transpiratie excesiva sub brat
tratare riduri Clinica Ensar Duman

Cum se realizează tratamentul

Botoxul este introdus în piele prin injectare. Se vor folosi ace foarte fine, iar ședințele de tratament durează câteva minute. Cantitatea injectată va fi stabilită de estetician, în urma consultului de specialitate. 

În mod normal, injectarea se realizează fără anestezie. La cerere însă, esteticianul va folosi creme anestezice care vor diminua total disconfortul. 

tratament transpiratie excesiva axial

Când apar primele rezultate și cât timp vor dura?

 • Primele îmbunătățiri apar la 2 – 4 zile de la tratament, iar rezultatul maxim va fi atins după 2 săptămâni. Efectele injectărilor cu botox în zonele talpilor, palmelor sau axilelor durează între 4 până la 12 luni, în funcție de organism.
  În cazul persoanelor care fac sport, este posibil ca durata să fie mai mică. Persoanele care suferă de transpirației excesivă sunt sfătuite să se injecteze primăvara, înaintea sezonului cald. 

Există reacţii adverse?

Ca la orice altă procedură medicală și în injectările cu toxină botulinică pot să apară reacții adverse. Acestea se pot manifesta prin umflarea zonei (edem), roșeaţă (eritem) sau echimoze (mici vânătăi), care o să dispară în câteva ore.

Doctor Visinescu tratare riduri faciale

Botox-ul este obținut din toxină botulinică de tip A. Injectată în doze mici, stabilite de estetician, substanța scade nivelul secreției sudorale pentru o perioadă de câteva luni. Injecările cu botox se pot realiza axial și în alte zone care prezintă transpirație excesivă. 

În ce zone se acționează cu toxină botulinică

tratament transpiratie excesiva palme

La ce vârstă se poate începe tratamentul cu toxină botulinică?

În urma examinării medicale, esteticianul va decide dacă pacientul cu hiperhidroză poate începe tratamentul injectabil cu toxină botulinică. 

După ședința de tratament, preț de minimum 4 ore, pacientul nu va sta întins în pat și va evita frecarea și masarea zonei unde s-a acționat. Se va evita astfel migrarea botoxului în alte zone.

Recomandări după injectarea cu toxină botulinică

Contraindicații

Acest tratament nu vă este benefic dacă:

 • sunteți alergic la toxină botulinică;
 • prezentați o infecție a pielii în zona de tratament;
 • sunteți însărcinată sau alăptați;
 • suferiți de o boală cronică;
 • ați fost diagnosticat/diagnosticată cu scleroză laterală amiotrofică sau myasthenia gravis.
contraindicatii tratament transpiratie excesiva

SUNTEM AICI PENTRU TINE

  • 0219056
  • Bucureşti, Soșeaua Nordului, Nr. 52
  • office@ensarduman.ro

  TESTIMONIALE

  Povestea mea despre experiența pe care am avut-o în spitalele din Turcia este simplă. Nu am avut încredere să fac această intervenție estetică până nu i-am întâlnit pe medicii de la Spitalul Esteworld din Turcia. După operație sunt alt om! Aspectul meu fizic s-a îmbunătățit considerabil. Rezultatul este perfect și m-am întors la Esteworld și pentru un implant de silicon și pentru augmentarea buzelor. Vă mulțumesc tuturor pentru ceea ce ați făcut pentru mine!

  Andreea Tonciu

  Andreea Tonciu

  Implant mamar și Rinoplastie

  Numele meu este Elena și în luna octombrie 2018, am făcut un tratament la o clinică din Turcia. Trebuie să recunosc că nu știam ce înseamnă clinici și spitale din afara țării pentru că nu avusesem ocazia și oricum nu interesează pe nimeni acest aspect decât atunci când se întâmplă un necaz. La îndrumarea celor din familie, am solicitat și eu ajutor, inițial o părere mai exact, iar ajutorul nu a întârziat să apară. Pot spune că am doar cuvinte de laudă pentru întreaga echipă căci ei au făcut ca totul să fie o experiență frumoasă. De la transport, cazare, translator, clinica modernă, personal zâmbitor, o vorbă bună, toate astea te fac să zâmbești și să privești înainte. Recomand cu mare drag tuturor, să nu ezite niciodată să facă o astfel de alegere. Sănătatea este cel mai de preț lucru pe această lume!

  Elena R

  Elena R

  Pacient

  Mulțumesc domnului Ensar și echipei dumnealui pentru toată organizarea operației, cazării și transportului, practic tot ceea ce a ținut de organizare. Pentru ca eu să ajung în Turcia și să nu am nicio bătaie de cap. Vă mulțumesc! 😍👏

  Simona L

  Simona L

  Pacient

  Feedback-ul este mai mult decât pozitiv. Experiența a fost excelentă. Aș recomanda tuturor celor care au nevoie, să apeleze la serviciile dumneavoastră. Vă mulțumim frumos pentru ajutor! O zi frumoasă!

  Raluca A

  Raluca A

  Pacient

  Pentru noi și pentru problema noastră, Ensar a fost soluția! Îți mulțumim pentru tot și te iubim din tot sufletul! Clinica Ensar Duman the best in town!

  Daniela Matache

  Daniela Matache

  Pacient