Toxina botulinică este substanța care prin injectare tratează hiperhidroza, respectiv transpirația excesivă din zona axilei, palmelor, tălpilor și din zona craniofacială.
Hiperhidroza ne poate afecta calitatea vieții. Deseori, pacienții care se confruntă cu o transpirație excesivă, în special în zona axilei, se pot simți stanjeniți când transpiră și se află în public.
Din fericire, toxina botulinică stopează transpirația este eficientă și fără riscuri pentru organism. Statisticile arată că prin repetarea tratamentului transpirația nu va mai fi abundentă și durata efectului se va prelungi.
Cui se adresează tratamentul prin injectare de toxină botulinică?
Pot apela la tratamentul prin injectare cu toxină botulinică persoanele care prezintă transpirație excesivă în zona:
- axilei, indiferent dacă este însoțită sau nu de miros neplăcut;
- palmelor, după au fost încercate metode clasice de stopare a transpirației;
- tălpilor, după ce alte metode de tratare n-au dat rezultat;
- transpirație excesivă în zona craniofacială;
- persoane femei și bărbați, care transpiră vara din abundență;
- persoane cu o stare de sănătate bună și așteptări realiste.


Cum se realizează tratamentul
Botoxul este introdus în piele prin injectare. Se vor folosi ace foarte fine, iar ședințele de tratament durează câteva minute. Cantitatea injectată va fi stabilită de estetician, în urma consultului de specialitate.
În mod normal, injectarea se realizează fără anestezie. La cerere însă, esteticianul va folosi creme anestezice care vor diminua total disconfortul.

Când apar primele rezultate și cât timp vor dura?
- Primele îmbunătățiri apar la 2 – 4 zile de la tratament, iar rezultatul maxim va fi atins după 2 săptămâni. Efectele injectărilor cu botox în zonele talpilor, palmelor sau axilelor durează între 4 până la 12 luni, în funcție de organism.
În cazul persoanelor care fac sport, este posibil ca durata să fie mai mică. Persoanele care suferă de transpirației excesivă sunt sfătuite să se injecteze primăvara, înaintea sezonului cald.
Există reacţii adverse?
Ca la orice altă procedură medicală și în injectările cu toxină botulinică pot să apară reacții adverse. Acestea se pot manifesta prin umflarea zonei (edem), roșeaţă (eritem) sau echimoze (mici vânătăi), care o să dispară în câteva ore.

Botox-ul este obținut din toxină botulinică de tip A. Injectată în doze mici, stabilite de estetician, substanța scade nivelul secreției sudorale pentru o perioadă de câteva luni. Injecările cu botox se pot realiza axial și în alte zone care prezintă transpirație excesivă.
În ce zone se acționează cu toxină botulinică

La ce vârstă se poate începe tratamentul cu toxină botulinică?
În urma examinării medicale, esteticianul va decide dacă pacientul cu hiperhidroză poate începe tratamentul injectabil cu toxină botulinică.
După ședința de tratament, preț de minimum 4 ore, pacientul nu va sta întins în pat și va evita frecarea și masarea zonei unde s-a acționat. Se va evita astfel migrarea botoxului în alte zone.
Recomandări după injectarea cu toxină botulinică
Contraindicații
Acest tratament nu vă este benefic dacă:
- sunteți alergic la toxină botulinică;
- prezentați o infecție a pielii în zona de tratament;
- sunteți însărcinată sau alăptați;
- suferiți de o boală cronică;
- ați fost diagnosticat/diagnosticată cu scleroză laterală amiotrofică sau myasthenia gravis.

SUNTEM AICI PENTRU TINE
0219056
Bucureşti, Soșeaua Nordului, Nr. 52
office@ensarduman.ro