Toxina botulinică este o substanță care prin injectare blochează mușchii faciali din zona superioară a feței.

Toxina botulinică șterge sau netezește ridurile formate în zona frunții și pe cele dintre sprâncene și zona ochilor. Totodată, prin injectare de „botox” obținem ovalizarea conturului feței.

Injectările cu toxină botulinică sunt rapide, nu necesită recuperare și șterg semnele trecerii timpului de pe chip. Totul în doar câteva minute!

ÎN CE ZONE SE ACȚIONEAZĂ CU TOXINĂ BOTULINICĂ

Botox-ul este obținut din toxină botulinică de tip A. Injectată în doze mici, stabilite de estetician, toxina botulinică blochează anumiți mușchi. Astfel, ridurile fine vor fi șterse, iar cele adânci vor fi estompate. În plus, formarea altora noi, care apar din cauza ticurilor de expresie, va fi împiedicată.

La nivelul feței, există trei tipuri de riduri pe care le putem trata cu toxină botulinică: 

 • ridurile orizontale de pe frunte; 
 • cele verticale dintre sprâncene; 
 • ridurile fine de la coada ochilor, respectiv “laba-gâștii”.

Cui se adresează tratamentul prin injectare de toxină botulinică?

Pot apela la tratamentul prin injectare cu toxină botulinică persoanele care prezintă:

 • riduri în zona superioară a feței, formate în jurul ochilor, pe frunte sau între sprâncene;
 • riduri faciale medii/profunde;
 • femei și bărbați, persoane cu vârsta peste 25 de ani;
 • cu o stare de sănătate bună și așteptări realiste.

Cum se realizează tratamentul

 • Botoxul este introdus în piele prin injectare. Aceasta se realizează cu ace foarte fine, iar ședințele de tratament durează câteva minute. Esteticianul realizează o examinare amănunțită, decide zonele unde va acționa și cantitatea injectată. În mod normal, injectarea se realizează fără anestezie. La cerere însă, esteticianul va folosi creme anestezice care vor diminua total disconfortul. 

Există reacţii adverse?

Ca la orice altă procedură medicală și în injectările cu toxină botulinică pot să apară reacții adverse. 

Acestea se pot manifesta prin umflarea zonei (edem), roșeaţă (eritem) sau echimoze (mici vânătăi). Pacienții trebuie să știe că aceste semne se remit în 24 – 48 de ore după procedură și pot fi mascate cu fond de ten.

Rareori, poate să apară ptoza palpebrală (pleoapa cazută). Acest lucru se întâmplă ca urmare a unei injectări nereușite sau nerespectarea recomandărilor post-tratament. 

După injectare, frecarea și masarea zonei este interzisă timp de o zi. După ședința de tratament, preț de minimum 4 ore, pacientul nu va sta întins în pat și nici nu își va lăsa capul în jos. Astfel, se previne migrarea botoxului în alte zone.

Recomandări după injectare cu toxină botulinică

La ce vârstă se încep injectările cu botox și în ce cazuri

Tratamentul se poate efectua după vârsta de 25 de ani, în cazul în care pacientul prezintă riduri dinamice, de expresie. Botoxul va preveni adâncirea lor și va împiedica repetarea ticurilor de expresie. 

După vârsta de 40 de ani se recomandă combinarea injecărilor cu toxină botulinică și acid hialuronic. Primele împiedică adâncirea ridurilor, iar acidul umple șanțurile formate.

Toxina botulinică se resoarbe în timp, însă, după 6 luni tratamentul se poate repeta. Durata sa este influențată de rata de metabolism, efortul fizic depus și de mimică acentuată a fiecărei persoane.

Cât durează efectele injectării cu toxină botulinică?

Contraindicații

Acest tratament nu vă este benefic dacă:

 • sunteți alergic la toxină botulinică;
 • sunteți însărcinată sau alăptați;
 • prezentați o infecție a pielii în zona de tratament;
 • sunteți bolnav/bolnavă cronic;
 • suferiți de scleroză laterală amiotrofică sau myasthenia gravis.

SUNTEM AICI PENTRU TINE

  • 0219056
  • Bucureşti, Soșeaua Nordului, Nr. 52
  • office@ensarduman.ro

  TESTIMONIALE

  Povestea mea despre experiența pe care am avut-o în spitalele din Turcia este simplă. Nu am avut încredere să fac această intervenție estetică până nu i-am întâlnit pe medicii de la Spitalul Esteworld din Turcia. După operație sunt alt om! Aspectul meu fizic s-a îmbunătățit considerabil. Rezultatul este perfect și m-am întors la Esteworld și pentru un implant de silicon și pentru augmentarea buzelor. Vă mulțumesc tuturor pentru ceea ce ați făcut pentru mine!

  Andreea Tonciu

  Andreea Tonciu

  Implant mamar și Rinoplastie

  Numele meu este Elena și în luna octombrie 2018, am făcut un tratament la o clinică din Turcia. Trebuie să recunosc că nu știam ce înseamnă clinici și spitale din afara țării pentru că nu avusesem ocazia și oricum nu interesează pe nimeni acest aspect decât atunci când se întâmplă un necaz. La îndrumarea celor din familie, am solicitat și eu ajutor, inițial o părere mai exact, iar ajutorul nu a întârziat să apară. Pot spune că am doar cuvinte de laudă pentru întreaga echipă căci ei au făcut ca totul să fie o experiență frumoasă. De la transport, cazare, translator, clinica modernă, personal zâmbitor, o vorbă bună, toate astea te fac să zâmbești și să privești înainte. Recomand cu mare drag tuturor, să nu ezite niciodată să facă o astfel de alegere. Sănătatea este cel mai de preț lucru pe această lume!

  Elena R

  Elena R

  Pacient

  Mulțumesc domnului Ensar și echipei dumnealui pentru toată organizarea operației, cazării și transportului, practic tot ceea ce a ținut de organizare. Pentru ca eu să ajung în Turcia și să nu am nicio bătaie de cap. Vă mulțumesc! 😍👏

  Simona L

  Simona L

  Pacient

  Feedback-ul este mai mult decât pozitiv. Experiența a fost excelentă. Aș recomanda tuturor celor care au nevoie, să apeleze la serviciile dumneavoastră. Vă mulțumim frumos pentru ajutor! O zi frumoasă!

  Raluca A

  Raluca A

  Pacient

  Pentru noi și pentru problema noastră, Ensar a fost soluția! Îți mulțumim pentru tot și te iubim din tot sufletul! Clinica Ensar Duman the best in town!

  Daniela Matache

  Daniela Matache

  Pacient