Blog

Stiu ce simti, sunt unul de-al tau! Si eu sufar de calvitie!

15/03/2017

Mihai Morar si-a rezolvat problemele de cadere a parului cu ajutorul unui transplant de par realizat in Turcia (poza de urcat la postul cu ''Stiu ce simti''Am fost intrebat de nenumarate ori cum pot fi promotorul transplantului de par, cum pot sa imi ajut prietenii sa isi rezolve problemele de cadere a parului, atat timp cat eu nu fac nimic pentru mine.
Sa va fac o marturisire. Sufar de calvitie si mi-as fi dorit sa pot fi supus unui transplant de par!
Pentru majoritatea barbatilor alopecia sau pierderea podoabei capilare este extrem de suparatoare. Daca esti un om de actiune si nu genul care sa te victimizezi, inseamna ca ai sanse sa iti rezolvi problema, pentru ca solutii exista!
In urma cu 5 ani, am cerut sfatul unui specialist in transplant de par. Am fost la consult si am stat de vorba cu medicul in vederea efectuarii unui transplat de par. Eram atat de hotarat sa rezolv problema aceasta incat, nici nu am luat in calcul posibilitatea ca ar putea sa ma opreasca ceva.
Din pacate, specialistul mi-a dat o veste trista. In cazul meu, interventia nu isi avea rostul, pentru ca nu s-ar fi atins rezultatul dorit. Pe scurt, alopecia mea este foarte extinsa si daca as fi fost supus unei proceduri de reconstructie, medicii nu ar fi avut de unde sa extraga unitatile foliculare, respectiv din zona din spate a capului, pentru a le implanta in regiunea din fata. Asta din cauza faptului ca gradul meu de calvitie este inalt.
In plus, daca ar fi reusit sa extraga grefe si, ulterior, acestea ar fi fost implantate in zona din fata, parul ar fi fost rar si departe de ceea ce imi doream. Atat eu, cat si specialistul meu!
Am apreciat sinceritatea si profesionalismul medicului, chiar daca adevarul pe care il aflasem era dureros. Ulterior, desi in cazul meu nu se putea face nimic, am folosit toate cunostintele acumulate indrumand pacientii spre clinicile si spitalele de chirurgie estetica din Turcia. Stiam ce simte un barbat cand isi pierde podoaba capilara si, pe de alta parte, eram constient de transformarea uluitoare care are loc in urma unui transplant.
Prima personalitate publica din Romania care a crezut cu tarie in reusita implantului de par a fost Catalin Maruta. Bunul meu prieten mi-a vorbit despre Mihai Traistariu si problemele sale de cadere a parului. Mihai suferise un transplant de par in urma cu 10 ani, cand tehnica folosita nu era atat de performanta. Am plecat in Turcia cu Mihai, iar el a fost supus operatiei in timpul careia i-au fost extrase si implantate mii de grefe de par. Atunci, am realizat si prezentat, in premiera la televiziunile din Romania, filmul complet al transplantului de par, de la primul consult pana la extragerea si implantarea grefelor in zonele afectate. Rezultatul interventiei a fost un succes despre care se mai vorbeste si astazi.
In Istanbul, exista doua clinici si doua spitale specializate in restaurarea parului, unde zilnic se pot realiza pana la 22 de operatii de transplant de par si/sau barba. Renumele castigat ne-a obligat sa continuam sa dezvoltam si perfectionam acest segment, iar de curand, am introdus in lista serviciilor noastre transplantul de par asistat robotic – cea mai sigura, rapida si revolutionara procedura de refacere a parului.

V-ar putea plăcea și